Home Actualitate -Competenta- ministrului Nicolaescu a ajuns si la urechile spaniolilor

-Competenta- ministrului Nicolaescu a ajuns si la urechile spaniolilor

DISTRIBUIŢI

– Contabilul din fruntea Ministerului Sănătăţii a avut minunata idee ca fiecare medic de familie să fie dotat cu cate un laptop şi o imprimantă portabilă – Acest efort financiar presupune alocarea a 22 milioane de euro pentru punerea în aplicare a acestei măsuri absolut ineficiente – Dar cand vine vorba ca o problemă internaţională precum tratarea corespunzătoare a celor aproximativ 30.000 de romani infectaţi cu hepatită de tip B sau C să fie rezolvată, competentul Nicolăescu spune că nu are bani şi oricum ministerul are acum alte priorităţi – Un oficial de la Unitatea de Hepatologie a Spitalului General din Valencia, care a dat nas în nas cu Nicolăescu, vorbeşte despre această problemă ca fiind una extrem de gravă şi care ar putea avea consecinţe dăunătoare la nivel naţional în Spania

Spania şi Italia sunt invadate de emigranţii români care ajung în aceste ţări în căutarea unui mod de viaţă mai bun. Problema imigranţilor români face obiectul unora dintre cele mai importante dezbateri din mediile politice ale ţărilor UE. Tema accesului românilor pe piaţa muncii din ţările respective este preluată şi amplificată de media, nu rareori ostile.

Luna trecută s-a organizat la Bucureşti un Congres al Asociaţiei Europene a Persoanelor Bolnave de Hepatită. Acţiunea a fost un -bun- prilej pentru ministrul Sănătăţii de a se face de râs în faţa unor oficiali spanioli. Medicul Moises Diago, specialist al Unităţii de Hepatologie a Spitalului General din Valencia, prezent la acţiune, a vorbit zilele trecute în ţara sa despre ce a constatat în ţara noastră. Din datele pe care le are, medicul spune că zece la sută dintre românii cu drept de rezidenţă în Andaluzia sunt infectaţi cu hepatită de tip B sau C. Acesta crede că fenomenul poate avea consecinţe semnificative pentru Spania. Expertul a menţionat lipsa fondurilor necesare pentru tratamente precum şi a laboratoarelor specializate pentru identificarea virusului. Moises Diago a precizat că în timpul Congresului de la Bucureşti, reprezentanţii Asociaţiei Române de specialitate i-au cerut ministrului Eugen Nicolăescu bani pentru diagnosticarea şi tratarea pacienţilor. Conform declaraţiei medicului spaniol, răspunsul ministrului a fost scurt: nu există bani şi priorităţile, în ceea ce priveşte investiţiile, sunt altele. Diago, atrage atenţia că situaţia ar putea avea consecinţe importante asupra Spaniei din cauza numărului mare de imigranţi români. Expertul a subliniat însă că aceasta nu este exclusiv o problemă a României. -Acest fenomen nu are drept cauză lipsa de fonduri, ci neştiinţa-, a spus el.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.