„Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui” a transmis un comunicat după moartea fostului suveran al României care naște o controversă în legătură cu anunțul că acesta va fi înmormântat după „tradiția înaintașilor Majestății Sale Defuncte”, din ordinul fiicei sale Margareta. Astfel se nasc întrebările: cum ar fi vrut de fapt regele Mihai să aibă loc funeraliile și de ce a schimbat acest lucru Margareta? La care înaintași se referă Margareta, la cei din familia Hohenzollern sau la cei din familia regală a Greciei? Funeraliile nu se vor desfășura după tradiția românească?
Iată comunicatul integral transmis de biroul de presă :
„Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață astăzi, 5 decembrie 2017, la ora 13 (ora României), la reședința privată din Elveția.
La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteța Sa Regală Principesa Maria.
În această seară, la ora 19, Custodele Coroanei române va face o declarație către țară.
În cursul zilei de mâine va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor.
Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.
La dorința Custodelui Coroanei române, funeraliile Regelui Mihai I vor respecta tradiția înaintașilor Majestății Sale Defuncte.
Începând de mâine, cărți de condoleanțe vor fi deschise simultan la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziția publicului timp de 40 de zile. Condoleanțe pot fi transmise online la adresa http://www.familiaregala.ro/mesaje/
Toți cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitați să o facă, începând de mâine, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în fața intrării principale.”