Magistrații Curții de Apel București au decis că procesul în care Ministerul Finanțelor Publice a acționat în judecată Corpul Experților Contabili și Experților Autorizați din România (CECCAR) pentru a anula două hotărâri administrative luate de această instituție va ajunge la Curtea Constituțională.
Excepția de neconstituționalitate a fost ridicată de apărătorul CECCAR, Ana-Maria Mihălcescu, și vizează legea 269/2007, privind activitatea de expertiză contabilă, care ar intra în contradicție cu două articole din Constituția României, respectiv articolul 16 și articolul 17 din legea fundamentală. Astfel, după un an în care în acest dosar nu s-a judecat aproape nimic, cauza a fost suspendată și trimisă Curții Constituționale pentru cel puțin două luni, timp acordat diverselor proceduri. Singura noutate în acest proces este aceea că la ultimul termen, înainte ca dosarul să fie suspendat, instanța a decis că și Ministerul Justiției va fi parte în dosar ca intervenient pe lângă Ministerul Finanțelor.
La sfârșitul anului 2007, Ministerul Finanțelor a chemat în judecată Corpul Experților Contabili și Experților Autorizați din România, pe baza unui articol publicat de ziarul "Curentul" în 2006, în care se preciza că șeful acestui for se află în funcție ilegal. În fapt, Ministerul Finanțelor a cerut magistraților Curții de Apel București să anuleze două acte normative, deoarece acestea nu au avizul MF și nici pe cel al MJ așa cum prevede legea. Prin intermediul acestor documente, Marin Toma, șeful CECCAR, a reușit să obțină un alt mandat, în fruntea instituției, deși potrivit legii nu avea dreptul decât la două, mandate de care beneficiase deja. Hotărârile care ar trebui anulate de magistrați sunt Hotărârea nr. 02/50/2002 a Conferinței Naționale a CECCAR și Hotărârea nr. 03/57/2003 a Consiliului Superior al CECCAR.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane