Home Actualitate Conducerea Marchim S.A. Marasesti, destituita si anchetata

Conducerea Marchim S.A. Marasesti, destituita si anchetata

DISTRIBUIŢI

– Salariatii au semnalat dezafectarea instalatiilor si utilajelor din otel-inox din incinta societatii si valorificarea acestora ca material refolosibil.

– Adusi la sapa de lemn, cei mai saraci dintre muncitori au fost nevoiti sa manance -fiertura- din oasele folosite in procesul de productie.

In urma cu cativa ani, SC Marchim S.A. Marasesti era una dintre cele mai importante fabrici din zona, unde lucrau peste 2.000 de angajati. Fabrica era singura din Romania care producea spumogen – produs folosit la stingerea incendiilor si singura din sud-estul Europei care mai producea clei de oase. La ora actuala, spun salariatii, totul a devenit o paragina din cauza lipsei de comenzi. Societatea se afla in litigiu atat cu Ministerul Finantelor, cat si cu alti creditori din cauza datoriilor de miliarde de lei. Din cei 2.300 de angajati, in cativa ani au mai ramas la fabrica respectiva doar 180. Pentru ca lucreaza intr-un mediu toxic, salariatii se plang ca s-au imbolnavit. Cei putini care au mai ramas in fabrica si-au imbolnavit familiile, aducand acasa, pentru gatit, oasele folosite ca materie prima pentru prepararea cleiului industrial. Cu toate acestea, indiferent de conditiile de munca, ei vor sa aiba in continuare de lucru, pentru ca nu au unde sa se duca si cu ce sa-si intretina familiile.

Destituiri si anchete

Protestul spontan al celor 200 de salariati de la fabrica de preparare a cleiului industrial din orasul vrancean Marasesti a fost determinat de neplata salariilor din luna decembrie 2001. Protestatarii au afirmat ca, din cauza saraciei, unii dintre ei au fost nevoiti sa manance -fiertura- din oasele folosite in procesul de productie. La intrevederea avuta cu prefectul judetului Vrancea, reprezentantii salariatilor din S.C. Marchim S.A. Marasesti au semnalat nereguli legate de dezafectarea instalatiilor si utilajelor din otel-inox din incinta societatii si valorificarea acestora, la pret mic, ca material refolosibil. Prefectul a cerut serviciilor publice de specialitate sa verifice reclamatiile salariatiilor, iar, in urma controalelor, Inspectoratul de Protectie a Mediului si Grupul Judetean de Pompieri au constatat nereguli pe care le-au sanctionat conform prevederilor legale si au stopat actiunea de dezafectare a utilajelor.

De asemenea, a fost schimbata si conducerea unitatii, iar Inspectoratul Judetean de Politie efectueaza cercetari asupra legalitatii operatiunilor care se desfasoara in societate si asupra legalitatii infiintarii unei noi societati comerciale, la care unul dintre actionari este S.C. Marchim S.A. Marasesti.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.