Home Actualitate Conflictul dintre Gabriela Anghelache si Adriana Cristescu – trimis spre verificare la...

Conflictul dintre Gabriela Anghelache si Adriana Cristescu – trimis spre verificare la CSM si Parchet

DISTRIBUIŢI

Comisiile parlamentare pentru cercetarea abuzurilor au trimis catre Consiliul Superior al Magistraturii si Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, doua scrisori in care solicita verificarea afirmatiilor presedintelui CNVM, Gabriela Anghelache(foto) privindu-l pe procurorul Adriana Cristescu – magistratul care se ocupa de dosarul Rompetrol. Potrivit respectivelor scrisori, comisiile parlamentare pentru cercetarea abuzurilor au audiat-o pe Gabriela Anghelache care a acuzat o serie de abuzuri ale procurorului Adriana Cristescu din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Asa cum reiese din scrisorile mentionate, Anghelache a sustinut in timpul audierilor ca procurorul Cristescu ar fi dispus trimiterea sa in judecata, fara nici o baza, pentru infractiunea de fals intelectual, favorizarea infractorului, aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat. Aleasa pentru a treia oara consecutiv presedinte al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Gabriela Anghelache il acuza pe procurorul de caz ca -a dat dovada de un comportament abuziv prin faptul ca a emis un mandat de aducere pe numele sau, acest lucru atragand traumatizarea familiei-. Reamintim ca procurorul Adriana Cristescu a emis un mandat de a aduce pe numele lui Anghelache, dupa ce aceasta a refuzat de mai multe ori sa dea curs convocarilor la Parchet, astfel ca s-a decis aducerea ei de catre politie. In contextul existentei plangerilor formulate de Anghelache, comisiile parlamentare au intocmit un raport si au solicitat CSM si Parchetului sa verifice sesizarile Gabrielei Anghelache si sa ia masurile care se impun pe care apoi sa le comunice comisiilor.

Anghelache – inculpat in dosarul Rompetrol

Gabriela Anghelache este unul dintre cei 12 acuzati in dosaraul Rompetrol, aceasta fiind acuzata de savarsirea infractiunii de fals intelectual, pentru ca in calitatea de presedinte al CNMV ar fi falsificat istoricul tranzactiilor cu actiuni ale Rompetrol Rafinare, modificat si cenzurat, in care s-a omis cu stiinta inserarea unor date sau imprejurari. Presedintele CNMV mai e acuzata si de favorizarea infractorului, deoarece ar fi transmis istoricul falsificat al tranzactiilor cu actiuni ale Rompetrol Rafinare, fapt care, in opinia anchetatorilor ar fi zadarnicit declansarea urmaririi penale pentru infractiunile de manipulare a pietei de capital si a celor cu caracter economic. Aceasta acuzatie a fost retinuta in sarcina lui Anghelache dupa ce Elena Albu – conducatorul Corpului de Control al CNVM a declarat ca presedintele CNMV ar fi modificat si hasurat un raport privind toate tranzactiile si operatiunile care vizau actiuni Rompetrol. O a treia acuzatie retinuta in sarcina presedintelui CNMV este cea de aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat, pentru ca ar fi aderat si sprijinit grupul infractional organizat, constituit de Patriciu Dan Costache in perioada 7-20 aprilie 2004, impreuna cu inculpatii Stephenson George Philip si Hart Colin Richard. Procurorii spun ca scopul acestui grup organizat ar fi fost acela de a manipula pretul actiunilor Rompetrol Rafinare si folosirea de informatii privilegiate cu consecinta spalarii banilor rezultati din aceste infractiuni prin conturile persoanelor fizice sau juridice afiliate grupului Rompetrol.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.