Răzvan Petrescu, copilotul avionului care s-a prăbușit în Munții Apuseni, în urmă cu o lună, a ajuns vineri, la prânz, la Râmnicu Vâlcea, unde va rămâne o perioadă de două luni.
Petrescu nu a dorit să vorbească cu presa despre accidentul de avion. Ambulanța care l-a transportat de la Cluj a intrat în curtea casei, iar familia acestuia i-a rugat pe jurnaliștii prezenți să înțeleagă dorința lui Răzvan, menționând că atunci când va fi apt medical, acesta va sta la dispoziția mass-mediei.
La externare, Răzvan Petrescu a spus că va urma o perioadă de refacere de o lună-două, acasă la Râmnicu Vâlcea, și apoi o perioadă de recuperare.
'Îmi amintesc destule,…a trecut doar o lună, momentul încă e cald. Îmi amintesc și înainte de impact și după. Am avut un moment de inconștiență după impact și m-am trezit undeva lateral, în stânga aeronavei. Țin minte că prima acțiune a mea a fost să îmi evaluez starea de sănătate. Am văzut că îmi pot mișca degetele de la picioare, dar, având fracturi nu îmi puteam mișca picioarele. Prima acțiune a fost să mă îndepărtez, mi-a fost frică de o eventuală explozie', a declarat joi, într-o conferință de presă la Cluj, Răzvan Petrescu.
După perioada de recuperare, care va fi de o lună sau două, Răzvan Petrescu a spus că va încerca să meargă în comuna Horea, unde ar vrea să stea de vorbă cu moții care l-au salvat și 'să vadă locul accidentului și din picioare'.
Un avion de tip BN 2 care transporta o echipă de medici de la București la Oradea, pentru a efectua un transplant, s-a prăbușit luni, 20 ianuarie, în Munții Apuseni, pe Vârful Petreasa, care are peste 1.200 de metri înălțime.
Dintre cei șapte pasageri ai avionului — cinci medici, pilotul și un copilot — cinci au supraviețuit.
Pilotul Adrian Iovan și medicul rezident Aurelia Ion au murit în urma impactului.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane