Home Actualitate Costurile caldurii pentru un cartier debransat, suportate de o singura asociatie de...

Costurile caldurii pentru un cartier debransat, suportate de o singura asociatie de locatari

DISTRIBUIŢI

– Locatarii din Asociatia 52 au hotarat sa renunte la incalzire din cauza pretului prea mare pentru buzunarele lor

– Pentru doar o jumatate de luna, incalzirea unui apartament de doua camere costa doua milioane de lei, iar a unuia de trei camere circa cinci milioane de lei


Locatari din cadrul Asociatiei 52, din zona Strazii Victor Hugo, s-au intialnit, in aceasta saptamana, pentru a gasi o solutie la marea problema a acestei ierni: pretul incalzirii.

Una dintre locatare, Teodora Netca, ne-a facut cunoscut faptul ca are de platit 1,993 milioane de lei, pentru un apartament cu doua camere, pentru perioada 15-30 noiembrie. Are o pensie lunara de 1,4 milioane de lei. In plus, pentru luna decembrie va avea mult mai mult de platit.

Calculele arata ca sunt familii care au de platit, pentru apartamente cu trei sau cu patru camere, chiar si cinci milioane de lei la incalzire.


Factura de 127 de milioane, pentru cateva familii


Preturile exorbitante la incalzire sunt motivate de faptul ca, pentru acele doua saptamani, centrala termica de cartier, care functioneaza pe combustibil lichid usor (CLU), a furnizat caldura la pretul total de 127 milioane de lei, suma care s-a impartit intre familiile care mai sunt bransate la sistemul de incalzire centrala.

Anticipand costurile astronomice ale incalzirii, multe familii din acest cartier s-au debransat de la sistemul de incalzire. Un exemplu incredibil este cel al unei familii de intelectuali, in care mama si fiul, cu venituri de circa 4,5 milioane de lei, au renuntat la incalzirea apartamentului de trei camere.

-Dupa ce a dat gerul, stam gros imbracati in casa, iar noaptea ne invelim cu cate trei plapume si doua paturi. Chiar daca mai punem un calorifer electric sau un resou in priza, aerul abia se dezmorteste si, in plus, ne este frica de pretul pe care trebuie sa il platim pentru energia electrica pe care o consumam. Cu riscul de a ne imbolnavi, trebuie sa facem economii la incalzire pentru a avea bani sa platim celelalte datorii si sa ne mai ramana bani si pentru mancare-, a declarat M.V.

Mai trebuie spus ca locatarii au renuntat la apa calda in urma cu doi ani sau, asa cum s-a exprimat una dintre locatare: -Am uitat cum mai e sa faci baie la cada si ne spalam cu apa incalzita la aragaz.

Acestea sunt consecintele faptului ca s-a dus de rapa economia locala, iar oamenii renunta la ceea ce nu este vital-.

Concluzia de la sedinta Asociatiei 52 a fost aceea de a renunta, cu orice riscuri, la incalzire.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.