Home Actualitate Cu rezervorul gol, dupa infractori

Cu rezervorul gol, dupa infractori

DISTRIBUIŢI

Criza financiara fara precedent in Politie. Mai multe inspectorate judetene au luat masuri drastice pentru reducerea cheltuielilor. Politistii au fost somati sa reduca numarul convorbirilor telefonice, sa nu tina prea mult lumina aprinsa, sa foloseasca cu mai mare atentie rechizitele de birou si multe altele. Printr-un ordin emis recent de conducerea MI, in fiecare inspectorat s-a intocmit un plan de folosire stricta a mijloacelor de transport si a repartizat cote de carburanti pentru fiecare mijloc de transport.

Cad zidurile pe noi

Nici sectorul administrativ gospodaresc nu a fost ocolit de masurile de austeritate, sectorul activand la limita inferioara, intrucat fondurile alocate materialelor pentru intretinere si curatenie sunt insuficiente. O situatie deosebit de grava o reprezinta starea avansata de depreciere a unor posturi de politie care nu pot fi reparate din cauza lipsei banilor. Cele mai multe exemple in acest sens vin din judetul Neamt. -Activitatile unor cadre ale Politiei nu se pot desfasura eficient si pe motiv ca imobilele unde isi desfasoara activitatea acestia nu au mai fost reparate si intretinute corespunzator-, a declarat colonelul Cristian Timofte, purtatorul de cuvant al IJP Neamt. El a dat ca exemplu posturile de politie Savinesti, Faurei, Girov, Doljesti, care, din lipsa de fonduri, au fost lasate balta, desi au fost cuprinse in planul de reparatii.

La inceputul anului, din cauza datoriilor catre Romtelecom, care la acea data se ridicau la aproximativ 1,2 miliarde de lei, Politia s-a aflat la un pas de a ramane fara telefoane. Aceasta situatie persista de cativa ani buni, de cand bugetul alocat Ministerului de Interne nu satisface nevoile acestei institutii. Asa se face ca majoritatea inspectoratelor au ajuns sa stabileasca un plafon maxim de 800.000 de lei pentru convorbirile telefonice ale politistilor din comune.

Situatia este la fel de grava si in ceea ce priveste carburantii. Daca anul trecut pentru fiecare autoturism erau alocati 100 de litri de carburant lunar, acum cateva luni, printr-o reglementare a Ministerului de Interne, ratia a fost injumatatita.

La Iasi, nu mai sunt bani nici pentru expertize medico-legale

La IJP Iasi, situatia este si mai grava, Politia fiind, de joi, in imposibilitatea de a aresta sau trimite in judecata persoane care au savarsit infractiuni grave, din cauza ca Institutul de Medicina Legala a decis sa nu mai elibereze expertizele medico-legale necesare finalizarii anchetelor penale. Directorul IML Iasi, Vasile Astarastoaie, a declarat ca institutia pe care o conduce nu mai elibereaza expertizele medico-legale solicitate de IJP Iasi, din cauza datoriilor de peste un miliard pe care inspectoratul le are catre IML Iasi.

-Este adevarat ca Inspectoratul de Politie are datorii catre diferite institutii ale statului. Problema este ca astfel de decizii, de a nu ne mai furniza servicii, ne ingreuneaza activitatea-, a declarat purtatorul de cuvant al IJP Iasi, Daniela Onutu. Eliberarea expertizelor medico-legale de catre IML este absolut necesara in cazul retinerii a persoanelor care au savarsit crime, avand rolul de a stabili cauza mortii victimelor.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.