Liviu Dragnea a contestat la Curtea de Apel București componența completului care îl judeca în apel, condus de vicepreşedintele ICCJ, Iulian Dragomir. Timp de patru ani Înalta Curte a interpretat greșit, după cum a considerat CCR, că președintele și vicepreședintele ÎCCJ sunt membri de drept în cele două completuri care dau sentințele definitive la instanța supremă. După decizia CCR, Înalta Curte nu a mai așteptat motivarea curții care putea dura și șase luni și a tras la sorți noi completuri pentru ca judecata să se desfășoare rapid. Dragnea a contestat și aceste noi completuri, obținând anularea hotărârii Înaltei Curți de către un judecător de la o instanță inferioară, respectiv Alina Ghica de la Curtea de Apel București. Așadar Liviu Dragnea credea că se va întoarce până la motivarea deciziei CCR la completul inițial, considerat ilegal constituit de judecătorii constituționali și care nu ar fi putut oricum judeca.
Astfel Liviu Dragnea credea că va obține o prelungire à la longue a suspendării judecării apelului în dosarul în care a fost condamnat fiind între două completuri considerate ilegale.
Însă adunarea generală a judecătorilor Instanţei supreme a decis ca şedinţele de judecată din 3 şi 10 decembrie de la completurile de 5 judecători (C5) să se amâne, având în vedere că la sfârșitul acestui an trebuie trase la sorți completurile pentru anul 2019 care vor începe și judecata apelului lui Liviu Dragnea.
ICCJ a transmis printr-un comunicat că „a fost convocată Adunarea Generală a judecătorilor instanţei supreme pentru a fi consultată cu privire la măsurile necesare pentru buna desfăşurare a activităţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, urmare a deciziei Curţii Constituţionale prin care s-a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională şi a hotărârii Curţii de Apel Bucureşti prin care s-a suspendat executarea Hotărârii Colegiului de conducere nr. 137 din 8 noiembrie 2018”, au anunţat, miercuri, reprezentanţii ICCJ. În urma dezbaterilor, s-a hotărât în majoritate ca Adunarea Generală a judecătorilor să emită un comunicat de presă în care să aducă la cunoştinţa persoanelor interesate că există un blocaj în funcţionarea completurilor de 5 judecători care nu-şi pot desfăşura activitatea de judecată. În urma consultărilor, au fost exprimate 62 de opinii în sensul că la şedinţele de judecată planificate pentru datele de 3 şi 10 decembrie 2018, completurile de 5 judecători, în compunerea rezultată din tragerea la sorţi ce a avut loc la data de 9 noiembrie 2018 vor acorda noi termene de judecată”, se mai arată în comunicat.
În urma consultărilor, s-a întrunit Colegiul de conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care, prin Hotărârea nr. 152, a stabilit că la şedinţele de judecată ale completurilor de 5 judecători din data de 3 şi 10 decembrie 2018, vor participa membrii titulari sau supleanţi, după caz, în compunerea aprobată prin Hotărârea Colegiului de conducere nr. 139 din 13 noiembrie 2018, în prezent în vigoare.
Site-urile apropiate PSD luju.ro și Qmagazine o înfierează cu mânie proletară pe doamna Tarcea în urma deciziei ÎCCJ care pare că l-a destabilizat pe Dragnea.
Printre cei care au termen de judecată în 3 decembrie se află și Liviu Dragnea. Așa că Liviu Dragnea a mai câștigat doar o amânare de o lună cu toate încercările sale disperate, deja fiind consumate clasicele amânări cererea de angajare apărător și apoi cererea apărătorului de pregătire a apărării.
Ghica o veche PSDista care apara pe infractori iar CCR-o alta sluga a lui Dragnea!
Eu tot sper că, în curând se va face dreptate. Totul de pinde de, cât de mult sunt ,,implicati,, cei care judecă și hotărăsc. Dragnea si ai lui trebuie sa plătească cu vârf si îndesat.
Asa sa va audă Dumnezeu!
Nimic nu împiedică contestarea administrativă a acestei măsuri de amânare. Probabil că după un număr mare de contestații de către o singură persoană, magistrații vor avea tendința să se solidarizeze. În rest, nu sunt demisii la primărie pentru companiile alea ilegal înființate, nu vedem demisii pentru complete nelegal constituite