Home Actualitate Dăncilă și Firea concurează care să toace mai mulți bani publici pentru...

Dăncilă și Firea concurează care să toace mai mulți bani publici pentru transportul de la Aeroportul Otopeni în București

DISTRIBUIŢI

Șapte luni mai are ţara noastră la dispoziţie până la începerea Campionatului European de Fotbal și sute de mii de suporteri din toată lumea așteaptă să ajungă simplu și ușor de la Otopeni în București. Guvernul și Primăria se bat în proiecte scumpe și fanteziste, irealizabile într-un termen atât de scurt dar bune pentru a mai băga niște bani în conturile firmelor bine conectate la banii publici. La începutul lunii septembrie, CFR Infrastructură a demarat lucrările la linia de cale ferată spre Otopeni, un proiect de 100 de milioane de euro, iar trenul care va lega Aeroportul Otopeni de Gara de Nord ar trebui să facă prima cursă în luna aprilie a anului viitor.
Conectarea Aeroportului Otopeni de Bucureşti printr-o linie de cale ferată e doar una dintre cerințele puse de UEFA ţării noastre, înainte de Euro 2020. Ca să găzduiască patru meciuri, Capitala ar fi trebuit şi să modernizeze patru stadioane, însă numai două vor fi gata la timp.
Firea are și ea bani de cheltuit acum, în ultimele luni de mandat la Primărie, conștientă fiind că nu va mai câștiga alegerile, așa că printr-un anunţ public, Primăria Capitalei caută idei pentru a construi linia specială pe care să circule rapid autobuzele ântre Otopeni și București: “Calea dublă de rulare în lungime de 20 km va fi prevăzută pe toată lungimea cu gard de protecție pentru interzicerea accesului persoanelor și animalelor. De asemenea, va fi prevăzut un sistem demontabil de parazăpezi pentru zonele care vor fi construite în câmp deschis”, se arată în documentația atașată anunțului. Asta deși astăzi avem între București și Aeroportul Otopeni 7 lini regionale și 4 linii expres ale STB (fostă RATB). Inclusiv specialiștii consultați de Antena 1, post care o susține necondiționat pe Firea au declarat că o astfel de linie ar îngreuna semnificativ traficul în București.
Dar ne-am obișnuit deja cu realitatea că PSD toacă banii publici fără o îmbunătățire a traiului românilor dar cu îmbogățirea evidentă a liderilor partidului.
Să analizăm lucrările la calea ferată care presupun realizarea a trei kilometri de cale ferată, dublarea liniei între Mogoşoaia şi Baloteşti şi pasarelă lungă de un kilometru şi jumătate care va trece peste DN1, printre două clădiri, la o înălţime de cinci metri şi jumătate. Pe spaţiul verde din faţa aerogării, vor fi ridicaţi mai mulţi piloni, iar garnitura se va opri în parcarea Terminalului Sosiri.
Asta deși acum există o cale ferată funcţională care pleacă din Gara de Nord, trece peste DN 1A la intrarea în Mogoşoaia, podul fiind nou refăcut, după care continuă prin spatele Institutului de geriatrie Ana Aslan spre podul de peste DN1 de la ieşirea din Otopeni. De acolo ar mai fi trebuit 2-3 km de cale ferată spre terminal, doar că linia ar fi trecut prin zona unde tot felul de şmecheri deţin hangare sau terminale aeroportuare de mărfuri. Şi atunci s-a preferat ca din actuala linie să se desprindă înainte de institutul de Geriatrie noua conexiune care pe lângă că trece prin curţile oamenilor, va fi evident inestetică pentru Aeroport (în stil PSDist evident, adică mitocănesc), iar linia suspendată evident că este mult mai scumpă decât cea terestră.

Înţelegem că PSDiştii au boală pe Ţiriac şi vor să-i strice valoarea terenului pe care îl deţine în Otopeni, dar precis mai e vreo jigodie care deţine teren în zonă, fără valoare de piaţă, pentru că nu are ieşire la drum, dar care va fi despăgubit ca cel de la DN1.
Şi atunci întrebările care se nasc și la care ar trebui să răspundă procurorii:
1. Cine e jigodia care are teren în zona pe unde va trece racordul?
2. De ce nu se face legătura dinspre actuala cale ferată aflată la nord de aeroport, linia urmând să fie paralelă cu DN1?
3. Actuala soluţie va fi una pur românescă, linia venind perpendicular pe aeroport, iar în pur stil românesc mitocanii care reprezintă grosul pasagerilor se vor înghesui în primul vagon. Deci chiar dacă pui 10 vagoane, tot primul va fi plin, iar aspectul estetic va fi unul groaznic. În toată lumea, aeroporturile au personalitate. Aşa cum avea şi prima aerogară făcută de Ceauşescu, cu acele arcade care îi dădeau personalitate şi care o făceau unică. Se cheamă lucrări de artă dar guvernarea PSD-istă, reprezentată în cvasitotalitate de mitocani, vrea distrugerea personalităţii unei clădiri, a unicităţii sale, aşa cum au făcut cu Teatrul National din Bucureşti care iniţial avea forma stilizată a pălăriei lui Caragiale, iar acum este un bloc neocomunist.
4. Cine se află de fapt în spatele firmei care a câştigat licitaţia pentru acea cale ferată stupidă?
5. Ce vină au oamenii care stau în zonă, că PSD e la putere? Încă.

2 ARII

  1. „Ţară de secături, ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei… Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoţii improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti… Nu ne prăbuşim nici de numărul duşmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală.”

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.