UPDATE ora 21.00: Adrian Țuțuianu a declarat la DIGI 24 că nu exclude totodată ca în textele ordonanțelor să se strecoare și referiri legate de amnistie și grațiere.
Comitetul Executiv (CEX) al PSD la care a participat și Tudorel Toader a decis luni în unanimitate ca Guvernul să modifice prin ordonanță de urgență Codurile penale, mai exact acele prevederi declarate constituționale de către CCR. Ordonanța de urgență intră în vigoare imediat și nu poate fi atacată la CCR decât de avocatul poporului.
”A fost o astfel de discuție, în unanimitate s-a hotărât ca articolele declarate constituționale să vedem oportunitatea de a fi promovate prin ordonanță de urgență”, a declarat premierul Viorica Dăncilă la finalul ședinței CEX.
”Am văzut că foarte multe legi au durat mult, au fost constestate, trimise la CCR, în ce privește aplicarea acestor legi termenul a fost mult depășit. Modificări vor fi la Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Am hotărât ca ceea ce s-a declarat Constitutțional să avem și această posibilitate de a da OUG. Am avut o primă discuție, nu am făcut o discuție detaliată. Acum în cadrul CEX la propunerea unuia dintre colegi, în unanimitate, s-a decis ca articolele declarate neconstituționale să fie dată OUG. Nu am vorbit de termen, nu pot să vă spun când”, a mai adăugat ea.
Toader a început declarația de după Cex al PSD subliniind că nu s-a discutat despre amnistie și grațiere, dar specialiști în drept au declarat pentru Curentul că orice OUG poate suferi modificări de la inițiator (ministerul Justiției) până la adoptarea în ședința de guvern, putându-se introduce în OUG prevederi referitoare la amnistie și grațiere.
”Nu particip la discuțiile politice. Orice problemă trebuie să aibă un fundament juridic. Dacă nu ai temei juridic nu poți lua o măsură legală. S-a discutat despre finalizarea soluțiilor din Codul Penal și Codul de Procedură penală, unele declarate neconstituționale, unele declarate neconstituționale în parte. Vom vedea în ce măsură vor fi adoptate una sau două OUG a soluțiilor legislative care au fost declarate constituționale. Din moment ce au fost declarate constituționale de CCR înseamnă că pot intra în fondul activ al legislației. Soluțiile declarate neconstituționale trebuie puse în acord cu deciziile CCR de către legiuitor. Asta vom face la Ministerul Justiției și vom vedea în ce măsură le vom transmite într-o ordonanță adoptată de Guvern.”, a declarat Tudorel Toader.
Am vazut ca au atacat protocoalele la CCR. Pai protocoalele nu- s legi sau ordonante ci acte administrative. Deci trebuiau atacate in contencios administrativ. Tocmai de aia au si fost intens criticate pentru ca, desi nu erau legi, in baza lor s- au strans probe in dosare penale. Dar nu ma mai mira nimic de vreme ce CCR a devenit, contrar Constitutiei, si putere legislativa si putere judecatoreasca.
SOLDOVENE UNDE SI CAND IN ISTORIA OMENIRII HOTII AU PRADUIT TARA INFOMETAND POPORUL , APOI IN NUMELE CLEPTOCRATIEI AU JUNS SA GUVERNEZE SI SA EMITA LEGI PENTRU IERTAREA FARADELEGILOR COMISE DE EI ……????
# ORGASM : NOAPTEA ÎN VIS , TRNUL MERGE ȘI PESTE ,, MĂLĂINI „….