Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA (CN APM) Constanta a organizat in luna iunie 2004 licitatia pentru achizitia lucrarilor de construire a obiectivului de investitii terminal de pasageri in Portul Constanta. La data respectiva, dintre cele noua firme care au cumparat documentatia de licitatie au depus oferte numai cinci: IFCO Constanta, Guris Ankara – Turcia, Convas Construct Constanta, Athena – Grecia si Deltacons Tulcea, aceasta din urma apartinand controversatului om de afaceri Alexandru Stroe.
Societatea IFCO participa la licitatie in asociere cu Pet Communication SRL si Energomont din Constanta, iar Deltacons Tulcea s-a prezentat in asociere cu SC Coral SRL Tulcea. Aceasta din urma este o societate care facea parte din grupul de firme condus de Alexandru Stroe. Durata de executie a lucrarilor se incadra intre 7 si 18 luni, iar valoarea lor (fara TVA) se situa intre aproximativ 2,256 milioane euro si 3,227 milioane euro. Finantarea era realizata de la bugetul de stat si din fondurile proprii ale companiei. La data respectiva, toata lumea stia deja ca Deltacons va castiga fara probleme licitatia deoarece patronul societatii era sprijinit puternic de fosta conducere a Ministerului Transporturilor, asa ca pentru nimeni nu a fost o surpriza atunci cand pe 30 iulie 2004 firma tulceana a semnat contractul cu CN APM SA Constanta. Dupa entuziasmul de la inceput si mai ales dupa ce PSD a pierdut alegerile, societatea lui Alexandru Stroe a inceput sa reduca motoarele, lucrul pe santier fiind aproape stagnat. La inceputul acestei luni, terminalul de pasageri trebuia sa preia primele fluxuri de turisti, dar in acest moment nici nu poate fi vorba de inaugurare.
In ciuda faptului ca actuala conducere a CN APM SA Constanta a organizat inca din vara o licitatie pentru alegerea unui partener care sa opereze terminalul de pasageri, societatea aleasa va trebui sa mai astepte putin. In astfel de cazuri, ministerul poate impune penalitati foarte mari pentru fiecare zi de intarziere, numai ca pentru Deltacons acest lucru este egal cu zero, avand in vedere ca oricum societatea se afla in pragul falimentului. Lucrare deosebit de complexa, constructia terminalul specializat de pasageri a fost demarata pe dana de pasageri existenta, intre doua puncte de atractie turistica, fostul Pavilion Regal, transformat in Muzeul Portului, si Vechiul Far, construit in timpul regelui Carol I. Fondurile fiind suficiente, au fost alese doar materiale de calitate, alucobond la exterior, pardoseli din granit, gresie antiderapanta pe rampele exterioare de acces, tavane suspendate tip Armstrong, panouri tristrat la invelitoarea pe structura metalica, usi de acces exterioare cu dispozitive de inchidere automata, tamplarie exterioara de aluminiu sau PVC cu bariera termica, geam termopan cu sticla securizata, perete cortina cu profile de aluminiu, balustrade inox la scari. Toate acestea au avut un aport important in pretul unitar al unui metru patrat construit, Deltacons angajandu-se sa realizeze toate aceste finisaje de lux pentru modica suma de 100 miliarde de lei, fara TVA.
Datorita traficului de pasageri tot mai mare, noua gara maritima trebuia sa aduca din aceasta toamna Portul Constanta in randul celor mai moderne din Europa. Din pacate, societatea Deltacons Tulcea, care trebuia sa dea in functiune in aceasta toamna primul terminal maritim modern de pasageri din Romania, a preferat sa se ocupe de cu totul altceva decat de finalizarea lucrarilor.