Home Actualitate Denunțul Elenei Udrea, clasat de DNA; nu a rezultat existența vreuneia dintre...

Denunțul Elenei Udrea, clasat de DNA; nu a rezultat existența vreuneia dintre infracțiunile sesizate

DISTRIBUIŢI

Denunțul formulat de Elena Udrea a fost clasat, după ce în cursul urmăririi penale au fost administrate probele solicitate de fostul ministru, însă din acestea nu a rezultat existența vreuneia dintre infracțiunile sesizate, informează joi Direcția Națională Anticorupție, anunță AGERPRES.

La data de 30 ianuarie, Elena Udrea a sesizat comiterea unor presupuse fapte de corupție, ce ar fi fost săvârșite de mai multe persoane, cu funcții importante în instituții publice ale statului român, fiind audiată ulterior de către procurorii DNA pentru a-și susține acuzațiile formulate.

”În cursul urmăririi penale au fost administrate probele solicitate de către denunțătoarea Udrea Elena Gabriela, iar din administrarea acestora nu a rezultat existența vreuneia dintre infracțiunile sesizate. În continuare, procurorii Secției de Combatere a Infracțiunilor Conexe a Infracțiunilor de Corupție au dispus clasarea cauzei cu privire la săvârșirea infracțiunilor sesizate prin denunț și disjungerea urmăririi penale și trimiterea dosarului la Secția de Combatere a Infracțiunilor de Corupție săvârșite de Militari, din cauza calității de militar pe care o avea una dintre persoanele vizate”, se arată în răspunsul DNA la solicitarea AGERPRES.

Sursa citată subliniază că, în motivarea soluției, procurorii Secției de Combatere a Infracțiunilor Conexe a Infracțiunilor de Corupție au arătat că faptele sesizate nu au corespondent în realitate, acuzațiile formulate sunt generice, iar din denunț nu rezultă indicii rezonabile că s-ar fi comis vreo infracțiune.

”La data de 12 martie, procurorii Secției de Combatere a Infracțiunilor de Corupție săvârșite de Militari, după valorificarea materialului probator administrat în cauză, au dispus soluția clasării dosarului. La baza motivării soluției, procurorii militari au reținut caracterul general, subiectiv și conjunctural al acuzațiilor formulate de către denunțătoare cu privire la existența unor infracțiuni ce ar fi fost comise de persoana vizată, dar nesesizate până la schimbarea situației juridice a petentei, fapte despre care ar fi luat la cunoștință de la persoane care nu i-au confirmat afirmațiile”, mai spune DNA.

Pe 12 februarie, procurorii DNA anunțau că nu au început urmărirea penală in rem în cazul denunțului formulat de Elena Udrea, deoarece nu au fost îndeplinite condițiile prevăzute de lege.

„În denunțul formulat de Elena Udrea nu sunt indicate faptele în sensul art. 290 Codul de procedură penală raportat la art. 289 Codul de procedură penală. În acest context, conform normelor de procedură penală, doamna Udrea Elena a fost citată să-și precizeze denunțul formulat pentru data de joi, 5 februarie, respectiv pentru data de vineri, 6 februarie, dar nu s-a prezentat. Până în acest moment nu a fost începută urmărirea penală in rem, deoarece nu sunt îndeplinite cerințele art. 305 din Codul de procedură penală”, declarau, la acea vreme, pentru AGERPRES, oficiali din DNA.

În data de 30 ianuarie, deputatul Elena Udrea a anunțat, într-un interviu pentru Hotnews, că a depus un denunț pe numele actualului director interimar al SRI, Florian Coldea. „Un denunț în care spun lucruri despre dl general SRI Florian Coldea și despre … o amintesc pe doamna procuror general DNA Codruța Kovesi”, explica Udrea.

Ea relata că fostul său soț Dorin Cocoș i-a solicitat să îi faciliteze o întâlnire atât cu fostul șef al SRI, George Maior, cât și cu generalul Florian Coldea, pentru a lămuri anumite aspecte în dosarul Microsoft, însă ea nu ar fi dat curs acestei cereri.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.