
Deputatul Florin Popescu a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de procurorii anticorupție, care îl acuză că a cerut și primit de la administratorul unei firme peste 60 de tone de pui grill. Carnea a fost distribuită ulterior cetățenilor, în campania electorală a alegerilor locale din 2012.
Potrivit DNA, Popescu va fi judecat pentru folosirea influenței, de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
Potrivit rechizitoriului, în 2012, Florin Popescu, „folosindu-și influența și autoritatea ce decurgeau din funcțiile de președinte al unui partid politic (PDL – n.r.), organizația județeană Dâmbovița și vicepreședinte al aceleiași formațiuni politice la nivel național, l-a determinat pe un denunțător să-i remită mai multe foloase necuvenite”, mai precis cantitatea de 60.992,2 kg pui grill, în valoare de 485.500 lei, pe care ulterior a distribuit-o, în scop electoral, cetățenilor din județul Dâmbovița, cu ocazia campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012. În acea perioadă, Popescu a candidat și el pentru obținerea unui nou mandat în funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița.
Anchetatorii detaliază modul în care Florin Popescu a primit puii dați apoi cetățenilor. Astfel, în martie 2012, un intermediar i-a transmis denunțătorului, administrator al unei firme, că se aproprie alegerile locale și trebuie să dea filialelor locale ale partidelor politice importante câte 250.000 euro.
Denunțătorul, susține DNA, i-a răspuns că suma este prea mare, el fiind dispus să dea cel mult câte 100.000 euro, pentru fiecare partid politic important.
„La sfârșitul aceleiași luni, inculpatul Popescu Florin Aurelian care, la alegerile locale desfășurate în luna iunie 2012, a candidat pentru un nou mandat în funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, a organizat mai multe ședințe la sediul partidului, la care au participat atât persoane desemnate să coordoneze campania electorală în colegiile stabilite la nivelul județului, cât și candidații acestei formațiuni politice la funcțiile de primar. Cu acele ocazii, inculpatul le-a comunicat că, în perioada următoare, le va trimite alimente pentru a le distribui în scop electoral cetățenilor din localitățile, unde își depuseseră candidaturile”, mai spun procurorii.
În martie 2012, arată în continuare DNA, Florin Popescu s-a dus la sediul firmei denunțătorului și i-a cerut acestuia o cantitate de circa 50.000 – 60.000 de pui grill (60 – 80 de tone), precizându-i că o va distribui cetățenilor în scop electoral, lucru cu care acesta a fost de acord.
„S-a stabilit, în continuare, ca acea cantitate de pui să fie depozitată în camerele frigorifice ale unei alte societăți comerciale. În ziua de 5.04.2012, mai multe persoane, trimise de inculpatul Popescu Florin Aurelian, au încărcat în microbuze și transportat la diferite locații, întreaga cantitate de pui grill. Ulterior, toate produsele primite au fost ambalate în pachete și distribuite, în scop electoral, simpatizanților din localitățile în care membrii aceluiași partid candidau la funcția de primar”, se mai arată în rechizitoriu.
DNA mai precizează că la 25 aprilie 2014 procurorii au dispus instituirea sechestrului și notarea ipotecară, până la concurența sumei de 485.500 lei, asupra a două imobile ale lui Popescu, situate în Târgoviște.
Dosarul va fi judecat de instanța supremă, cu propunerea DNA de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse.
În 27 mai, plenul Camerei Deputaților a respins cererea privind încuviințarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu, fost membru PDL, care a trecut la PMP, de unde s-a autosuspendat după ce a fost declanșată acțiunea judiciară împotriva lui.
Florin Popescu a fost lider al filialei PDL Dâmbovița și președinte al CJ Dâmbovița în mandatul 2008-2012. În decembrie 2012, Florin Popescu a obținut un mandat de deputat în Dâmbovița. Acesta fusese deputat și în mandatul 2004-2008.
La începutul lunii februarie 2014, Florin Popescu a demisionat din PDL, iar ulterior s-a înscris în PMP.
Deputatul Florin Popescu a anunțat că își suspendă activitatea în PMP până la clarificarea situației sale și că s-a retras și din lista de candidați ai acestei formațiuni la euroalegeri, precizând că se pune la dispoziția justiției și că nu este necesară cererea de arestare preventivă.
Într-un alt dosar, Florin Popescu a fost trimis în judecată, la 19 iunie, pentru conflict de interese, pentru că, în perioada în care a fost președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, a semnat contracte de lucrări cu firma Procor, la care fusese acționar, și pentru fals în declarațiile de avere din perioada 2008-2011.