Diana Nemeș a fost adusă, luni dimineață, la DNA, pentru a fi audiată în dosarul de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro, în care este cercetată alături de soțul său, Radu Nemeș, de fostul șef al ANAF Sorin Blejnar și de Codruț Marta. Potrivit unor surse judiciare, Diana Nemeș, arestată preventiv după extrădarea din SUA, a fost adusă la DNA pentru a face noi declarații în dosarul în care se fac cercetări pentru fapte de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro.
Diana Nemeș a fost audiată și pe 7 mai la Direcția Națională Anticorupție, după ce a fost extrădată din SUA. În aceeași zi, Curtea de Apel București a confirmat măsura arestării preventive pentru 30 de zile pe numele Dianei Nemeș și a stabilit ca aceasta să fie închisă în perioada 7 mai – 5 iunie.
Diana Nemeș a contestat decizia și a cerut instanței supreme, în 9 mai, să fie eliberată, pe motiv că este însărcinată în luna a opta și că nu s-a sustras urmăririi penale. Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins cererea Dianei Nemeș și au dispus ca aceasta să rămână în arest preventiv, decizia fiind definitivă.
Avocații Dianei Nemeș au arătat că aceasta nu s-a ascuns niciodată, nu a contestat procedurile de extrădare, a dat declarații complete și are o atitudine sinceră și de colaborare. Aceștia au menționat că cei doi copii ai femeii sunt în România, iar ea urmează să nască, astfel că nu s-ar putea sustrage de la urmărirea penală. Procurorul DNA prezent la ședința de judecată de vineri a arătat că Diana Nemeș știa că este urmărită penal în România și nu s-a întors în țară de frică.
Femeia a fost arestată de autoritățile judiciare din SUA, pe baza cererii de extrădare transmisă, prin Biroul Interpol, în localitatea Yelm, statul american Washington. Un judecător de la un tribunal federal din SUA a semnat pe 5 mai ordinul de extrădare a Dianei Nemeș în România. În cazul lui Radu Nemeș, nu există încă o hotărâre judecătorească, acesta contestând extrădarea. Soții Diana și Radu Nemeș sunt acuzați că au conspirat împreună cu oficiali guvernamentali români în vederea comiterii unei evaziuni fiscale, potrivit site-ului Seattleepi.com.