Escrocul Florian Bodog, senator PSD, și-a folosit influența din Comisia de Sănătate și a depus mai multe amendamente la Legea 95/2006 care au și trecut de plenul Senatului pentru ca dinozaurii din UMF-istan să pună labele pe Colegiul Medicilor. Rămas fără doctoratul luat printr-o escrocherie, Bodog a modificat, din senin, cu ajutorul senatorilor care apreciază escrocii și au votat cum le-a cerut el, articolele din Legea 95/2006 privind alegerile la Colegiul medicilor și componența Consiliului Național al CMR. Dați Click AICI pentru a-i vedea pe cei 43 de senatori PSD, 5 UDMR, 6 PNL și 8 USR care au votat proiectul de lege trecut în unanimitatea celor prezenți. Cu cine s-au consultat senatorii din opoziție când au votat proiectul? Au înțeles ce au votat sau doar au ridicat mâna ca să plece mai repede acasă? Vorbim de BULACU Romulus, CÎȚU Florin-Vasile, GORGHIU Alina-Ştefania, HĂRĂU Eleonora-Carmen, POPA Cornel, VELA Ion Marcel de la PNL și ALEXANDRESCU Vlad-Tudor, COLIBAN Allen, GHICA Cristian, GOȚIU Remus Mihai, LUNGU Dan, MARUSSI George-Nicolae, MIHAIL Radu-Mihai și WIENER Adrian de la USR.
AICI puteți citi modificările aduse prin amendamentele lui Bodog.
Amendamentele schimbă fundamental funcționarea Colegiilor Medicilor. Dacă în prezent alegerile pentru conducerile Colegiile Teritoriale se desfășoară democratic, prin votul tuturor medicilor, prin amendamentul propus de Bodog, alegerile se fac pe specialități medicale și pot vota „exclusiv medicii care practică specialitatea pentru care se candidează”, respectiv specialități medicale, specialități chirurgicale, specialități paraclinice și medici de familie. Rezidenții nu mai votează ca până acum, ci își aleg ei anual un reprezentant în Consiliu.
Bodog a schimbat și componența Consiliului Național. Astfel, din Consiliul Național fac în prezent parte câte un reprezentant al fiecărui județ, 3 reprezentanți ai municipiului București și câte un reprezentant al medicilor din fiecare minister și instituție centrală cu rețea sanitară proprie.
Bodog a schimbat și componența Consiliului Național, unde merg automat președinții Colegiilor teritoriale aleși după noua rețetă la care se mai adaugă alți reprezentanți ai colegiilor, între unul și cinci în funcție de mărime și un reprezentant al Academiei lui Irinel Popescu, un ONG care nu are nici în clin, nici în mânecă cu Colegiul Medicilor.
Situația a fost semnalată de doctorița Letiția Coriu, Vicepreședintă a Alianței Medicilor pentru Modernizarea Sistemului medical, pe grupul de Facebook care numără 34.000 de membri. Iată ce explică medicul:
„As dori sa atrag atentia asupra proiectului de lege care a trecut săptămâna trecută de Senat și acum este la Camera Deputatilor. El impune modalitatea de alegere a conducerilor locale ale Colegiilor Medicilor. Schimba Statutul Colegiului. Nu mai votează toată lumea pe toată lumea, ci medicii se impart în 4 categorii : specialități medicale, specialități chirurgicale, specialități paraclinice și MF. Iar fiecare categorie poate să-i voteze doar pe ai lui. Astfel se rezolvă problema prezenței bune la vot a MF și proaste a celorlalte specialități. Adica pe specialitati cu mult malpraxis, cum sunt cele chirurgicale, prezenta la vot fiind foarte proasta( spre deosebire de MF, unde e buna),se vor alege oamenii de influenta intre ei. Ce contează că este încălcat grosolan și dreptul de a alege, și cel de-a fi ales ?! Ce contează că în Colegiile mari, cu volum mare de muncă și la Avizări, și la Jurisdicție, și la Profesională, consiliul se reduce la mai puțin de jumătate și nici nu mai ai cu cine susține munca în cele trei comisii ?! Ce contează și că numărul membrilor Consiliului Național se dublează, practic, crescând și cheltuielile Colegiilor locale, și pe cele ale CMR ?! Ce contează că în CN apare un nou membru- reprezentantul Academiei Medicale, de parcă CMR e for academic, nu corp profesional ?! Ce contează că medicii rezidenți, membri ai CMR CU OBLIGAȚII EGALE, care ar trebui să aibă măcar DREPTUL EGAL de a alege cot la cot cu specialiștii, nici măcar nu participă la votul general ?! Ei au vot separat, anual și desemnează un reprezentant în Consiliul local ?! Deci alegeri anuale, alte cheltuieli pentru colegiile cu rezidenți. Ce contează că modificările de care vorbesc sunt DISCRIMINATORII, ele fiind doar pentru CMR, nu și pentru celelalte corpuri profesionale prezente în Legea 95/2006 (stomatologii și farmaciștii), care au și ele specialități ?! Cine vrea să bulverseze întregul corp profesional, băgând pe ușa din dos niște amendamente la un proiect de lege care trebuia doar să aprobe o Ordonanță de Guvern din august, ordonanță dată pentru niște probleme serioase, grave, din Sănătate și din Fiscalitate ?! Și nu numai pe ușă din dos, ci și pe ceața și nebunia din politica actuală, cu criza guvernamentală și campania electorală.”, conchide Coriu.
În plus, senatorii au adoptat la propunerea lui Bodog și posibilitatea ca zecile de membri organelor de conducere ai CMR de la nivel național și teritorial precum și cei ai comisiilor de disciplină să-și suspende contractele de muncă pe durata mandatului cu menținerea postului. Asta probabil pentru că avem prea mulți medici specialiști în România.
Legea a plecat în Camera Deputaților unde parlamentarii ar putea să se obosească înainte de vot să întrebe și ei asociațiile profesionale ale medicilor: e bine ce facem sau ne escrochează Bodog așa cum a făcut și cu doctoratul lui.