Directorul general al firmei SOCOT SA Targu Mures, Eugen Popa, a fost convocat la sediul Parchetului National Anticoruptie, unde s-a prezentat ieri, la pranz, pentru a da detalii in legatura cu executiile lucrarilor de indiguire atribuite prin incredintare directa, informeaza surse judiciare.
Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor a trimis PNA o sesizare care, potrivit unor surse ministeriale, vizeaza contractele atribuite in perioada 2000-2004 de MMGA, prin Administratia Nationala Apele Romane, unui numar de patru firme – una de proiectare si alte trei de executie – specializate in lucrari de gospodarire a apelor. In sesizarea MMGA se face referire la Aquaproiect, APASCO SA din Maneciu, Repcon SA din Oradea si SOCOT SA Targu Mures, sustin sursele citate.
Pe site-ului Ministerului Finantelor Publice, figureaza ca SOCOT SA Targu Mures a fost inregistrata in decembrie 1992, avand ca obiect de activitate constructiile hidrotehnice. Situatia existenta pe site-ul Ministerului Finantelor Publice arata ca, in anul 2003, a inregistrat o cifra de afaceri de peste 424 miliarde de lei.
Trebuie precizat ca directorul de la SOCOT SA Oradea, Eugen Popa, a fost si este in relatii excelente cu fostul secretar de stat pentru ape din perioada 1992-1996 si 2000-2004, Florin Stadiu.
Potrivit aceluiasi site, SC APASCO SA cu sediul in Maneciu, societate inregistrata in noiembrie 1992 si care are drept obiect de activitate constructiile hidrotehnice. In 2003, aceasta societate a avut o cifra de afaceri de aproape 700 miliarde de lei si un profit de peste 30 miliarde de lei.
Firma Repcon SA din Oradea – inregistrata in octombrie 1993 si activand tot in domeniul constructiilor hidrotehnice – a avut, in anul 2003, o cifra de afaceri de 504 miliarde de lei.
In legatura cu sesizarea respectiva, procurorii Sectiei a II-a le-au audiat, in zilele precedente, pe Liliana Dragan, managerul Aquaproiect, si pe Leontina Ilie, presedintele Consiliului de Administratie al firmei, in legatura cu atribuirea a 133 de contracte de constructii hidrologice firmei Apa Proiect. De asemenea, a fost audiat directorul general al firmei Repcon SA Oradea, Mircea Nistreanu.
Totodata, a fost audiat si directorul general al firmei Apasco SA din Maneceiu, Sterian Marian.
Procurorii anticoruptie spun ca vor audia toate persoanele implicate in contractele de constructii hidrologice.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane 06.04.2025, 05:09:57