Home Actualitate Dosare penale pe numele unor medici veterinari

Dosare penale pe numele unor medici veterinari

DISTRIBUIŢI

Trei medici veterinari şi un administrator de societate comercială sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals şi evaziune fiscală, în urma unei acţiuni desfăşurate pentru verificarea legalităţii înregistrării şi comercializării cabalinelor în judeţul Timiş.

Poliţişti din cadrul Direcţiei de Ordine Publică – I.G.P.R. şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie au efectuat verificări la abatorul unei societăţi comerciale din judeţul Timiş, cu privire la înregistrarea şi sacrificarea cabalinelor.
 
În urma verificărilor a reieşit faptul că, medici veterinari ar fi sacrificat cabaline, fără citirea în prealabil a codului transmis de transponder.
 
 
Astfel, în perioada lunilor februarie-decembrie 2013, la abatorul în cauză ar fi fost sacrificate mai multe cabaline, fără a se efectua verificarea privind corelarea între numărul microcipului menţionat în paşaportul animalelor cu cel implantat în corpul acestora, animalele respective fiind vii şi în exploataţiile unor cetăţeni.
 
Angajaţii abatorului sunt bănuiţi că ar fi modificat microcipurile menţionate în paşapoartele cabalinelor, fiind întocmite, la finalul fiecărei luni din 2013, procese-verbale de distrugere prin incinerare a microcipurilor rezultate ca urmare a sacrificării cabalinelor.
 
 
La data de 7 august a.c., pe numele a 3 medici veterinari au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, iar pe numele administratorului abatorului, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
 
 
Totodată, administratorul societăţii a fost sancţionat cu amendă în valoare de 6.000 de lei.
 
În cadrul activităţilor desfăşurate a fost depistată o persoană, care transporta cu o autoutilitară, pe DJ 593, în zona localităţii Peciu Nou, şase cabaline, dintre care cinci nemicrocipate.
 
Faţă de aceasta s-a dispus sancţionarea contravenţională, potrivit art.3 din HG 984/2005 (privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor), întrucât autoutilitara nu era autorizată de DSVSA Timiş pentru transport de animale vii şi potrivit art.14 din OUG nr.23/201 (privind identificarea şi înregistrarea suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor) pentru faptul că animalele nu erau identificate şi înregistrate.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.