Aflat în închisoare, Liviu Dragnea a depus prin avocat la Curtea de Apel București, unde se judecă dosarul în care contestă noua conducere a PSD, mai multe cereri, între care și cea privind sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).
Fără să dea nume, Liviu Dragnea vorbeşte despre Viorica Dăncilă. Dragnea afirmă că un eurodeputat identificabil fără eroare prin data încetării mandatului ar fi avut un asistent local căruia nu i-a plătit contribuţiile pentru salariul real, ci doar pentru salariul minim pe economie.
Întrebarea cu care Dragnea vrea ca instanţa naţională să sesizeze CJUE este următoarea:
„Constituie sau nu fraudă/act ilegal care să aducă atingere intereselor financiare naţionale şi sau unionale activitatea generată exclusiv de un deputat din Parlamentul European (care a fost în prealabil ales pe lista unui partid politic naţional) care în cadrul cabinetului său de deputat a avut angajat asistent local, pe care se presupune că l-a plătit cu bani viraţi din bugetul Uniunii şi pentru care deputatul, deşi a depus la PE un exemplar al constractului de muncă al asistenului local, în ţară, nu a declarat salariul real al angajatului asistent local (a declarat exclusiv salariul minim pe economie), astfel încât la bugetul naţional nu au ajuns în intervalul februarie 2017 – ianuarie 2018, dar nici până în prezent nu au ajuns impozitele calculate la salariul real virat de Parlamentul European?. Ulterior lunii ianuarie 2018, data încetării mandatului de deputat în PE, adică în 29 iunie 2019, deputatul candidează la funcţia de preşedinte al partidului politic care l-a trimis în prealabil în PE şi cere Tribunalului Bucureşti prin cererea din 3 iulie 2019 să îi valideze candidatura, în condiţiile în care el, deputatul, are această conduită financiară diferită faţă de obligaţiile impuse prin normele de aplicare ale statutului deputaţilor în PE şi pentru care este impusă sancţiunea din art. 68 din normele de aplicare ale statutului în cazul în care deputatul din PE nu cheltuieşte banii din bugetul Uniunii strict în conformitate cu normele de aplicare ale statutului deputaţilor în PE.
Am în vedere în concret că în cadrul modificărilor la statut votate în data de 29.06.2019 se află şi un fost deputat din PE, care în intervalul februarie 2017 – ianuarie 2018 a avut ca asistent local (Adriana Botorogeanu n.r.) exact pe salariata din dosarul subsemnatului, pentru care deputatul a încheiat contract individual de muncă conform modelului de asistent local anexat, însă deputatul nu a declarat în ţară salariul real al angajatului sistent local, astfel că pentru acest salariat deputatul nu a plătit contribuţiile reale, obligatorii la bugetul de stat.”
Fapta de care vorbește Dragnea este evaziune fiscală în formă continuată prin ascunderea sursei impozabile și este pedepsită cu până la 8 ani de închisoare conform Legii 241/2005. Cu sporul de 3 ani pentru forma continuată și majorarea de 7 ani pentru mărimea prejudiciului, pedeapsa poate ajunge la 18 ani.
Revoltător: procurorii exclud din start varianta mafiei lemnului în cazul pădurarului ucis prin împușcare în Maramureș
Dacă nu s-ar exclude, ar fi și ei implicați.
Ce jigodii sunt toti! Toti fura! Si cand le pute ceva, se toarna intre ei! O adunatura de editat, asta este pesede!
Avand in vedere ca Liviu Dragnea nu este un postac ca mine eu cred ca este cineva in tara asta care are puterea sa verifice ce a spus cel care a numito pe doamna V.DANCILA sa conduca guvernul Romaniei,mai ales ca doamna DANCILA este si candidatul P.D.S.R.la presedintia Romaniei.