Un ziarist roman stabilit in Austria reclama modul in care s-a aplicat Legea 18 in orasul Buftea si cum a ramas familia sa fara o bucata din terenul mostenit de la tatal sau. Mircea Cetina a facut apel la toate institutiile abilitate, insa nu i s-a facut dreptate.
-Nenorocirea cea mai mare a locuitorilor orasului Buftea, printre care se numara si familia mea, o constituie aplicarea frauduloasa a Legii 18 de catre Comisia locala, ai carei membri s-au imbogatit peste noapte, luandu-si loturile cele mai bune si facand propuneri de eliberare a unor titluri de proprietate, pe banii unor indivizi care nu aveau nici un drept legal de obtinere a acestori terenuri-, scrie Mihai Cetina in scrisoarea deschisa adresata presedintelui Ion Iliescu. In aceeasi scrisoare deschisa, Mihai Cetina spune ca ultima instanta care putea sa mai faca dreptate familiei sale, Curtea Suprema de Justitie, a respins cererea de anulare a Titlului de Proprietate 22601, din 25 august 1995, acordat lui Radu Chira de fosta conducere a Prefecturii judetului Ilfov. Ziaristul Mircea Cetina spune ca titlul este lovit de nulitate absoluta, pentru ca la data de 25 august terenul se afla in litigiu, printr-un proces de tulburare de posesie deschis de mostenitorii lui Ion Niculae, tatal lui Mircea Cetina, impotriva lui Chira Radu. In al doilea rand, Chira Radu nu a fost membru CAP si nu avea dreptul sa ceara reintregirea terenului cumparat de el cu o parte din terenurile fostelor CAP. In al treilea rand, terenul a fost si este proprietatea privata a urmasilor lui Ion Nicolae, dupa cum a stabilit si Instanta de judecata a SA Ilfov.
Mihai Cetina spune ca motivul respingerii actiunii sale nu a fost faptul ca titlul ar fi fost eliberat in mod legal, ci nerespectarea procedurii de catre avocatul sau care, mituit sau speriat, nu a depus in termen motivele de recurs.
-Neanularea Titlului de Proprietate 22601, detinut ilegal de Radu Chira, ma obliga sa solicit sprijiuul organelor de justitie internationale-, sustine Cetina El mai spune ca s-a adresat, deja, Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strabourg, pentru a analiza hotararile pe care le-au luat instantele de judecata din Romania, de-a lungul celor sapte ani de procese.
De altfel, in aceeasi scrisoare deschisa adresata presedintelui Iliescu, Mihai Cetina sugereaza conducerii Ministerului de Justitie o ancheta la Judecatoria Buftea, pentru a descoperi hotiile si nedreptatile pe care le face presedintele Judecatoriei, Ion Popa. Acest lucru s-a si intamplat. In urma cercetarilor facute de Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea ministrului justitiei, Rodica Stanoiu, presedintele Judecatoriei Buftea a fost revocat din functie.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane