Home Actualitate „Echipa de profesioniști” a lui Vîntu a ras echipa Rapidului

„Echipa de profesioniști” a lui Vîntu a ras echipa Rapidului

DISTRIBUIŢI

Cazul Rapid capătă noi nuanțe, în timp ce protagoniștii principali ai scandalului au aruncat în joc, pentru a-și acoperi vina, o serie întreagă de dezinformări și intoxicări mai mult sau mai puțin grosolane. Conturile Rapidului au fost golite de oamenii lui Vîntu plantați de Taher, respectiv Constantin Toma, Alexandru Bunea și Dragoș Nedelcu,  ultimii doi demisionari în cursul zilei de marți. Jucătorii nu au fost plătiți de o lună și jumătate în timp ce creditele făcute în numele Rapidului au crescut mulțumită "profesioniștilor" echipei Vîntu-Taher.
Declarații trecute cu vederea de o parte a presei scot în evidență minciuni penibile ale celor responsabili de falimentarea clubului giuleștean. Astfel, Alexandru Bunea, așa zisul "doctor" în inginerii financiare, a comis o declarație către Newsin, agenția patronului său, S.O.V., în care se aruncă cu nonșalanță (a se citi nesimțire) praf în ochii publicului. 
Bunea dă vina pe George Copos, afirmând: "În timpul nostru, deși am înțeles că nu putem fi plătiți din cauza situației incerte, nu am acceptat să nu fie achitate și taxele la bugetul de stat. Copos a refuzat de mai multe ori să plătească dările la stat, chiar dacă în vară primise foarte mulți bani de la domnul Taher. De asta a ajuns la DNA de atâtea ori, nu a dat doi bani pe stat. Nu am vrut ca la anul să vină DNA-ul la noi acasă și să ne spună că am păcălit statul. I-am zis de mai multe ori că nu e de joacă, taxele trebuie plătite, dar nu l-a interesat", a conchis "expertul" Bunea. Am pus între ghilimele calitatea de expert a lui Bunea, deoarece în această inedită declarație sunt concentrate o sumă de prostii cum rar se pot auzi.
Orice mărunt patron de butic știe că plățile și administrarea în general sunt atribuții ale Consiliului de Administrație iar nu ale Acționariatului. Încercarea lui Bunea de a-l acuza pe acționarul George Copos este o tentativă penibilă de intoxicare tipică manevrei hoțului care strigă prindeți hoțul. Menționăm că neplata de către administrator a datoriilor către stat, conform Legii 241/2005, reprezintă evaziune fiscală și se pedepsește cu închisoarea. Demisia precipitată a lui Bunea et.comp. nu exonerează de răspundere pe făptași, iar declarația lui Bunea reprezintă de fapt un autodenunț numai bun de luat în considerare de DNA.
Bunea mai este administrator la încă cel puțin nouă societăți, după știința noastră. Dacă le administrează și pe acestea ca la Rapid – soarta lor e pecetluită.

Bunea Alexandru – "expert" penal calificat

Trecutul lui Bunea spune totul despre maniera în care se dedică acesta activității de "expert". Pe numele său a fost depusă încă de acum trei ani, la Parchetul General, o plângere penală pentru "săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații, uz de fals și abuz în serviciu contra intereselor persoanei, abuz în serviciu contra intereselor publice" – plângere ce face obiectul Dosarului cu nr. 9869/P/2005 deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. În document se arată că "aceste fapte penale au fost săvârșite pentru ca Bunea Alexandru să poată continua efectuarea de expertize contabile în dosare penale, în vederea favorizării unor persoane și societăți cu care se afla în relații directe de afaceri în dosare în care a fost desemnat ca expert, prin aceasta fiind întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanei și contra intereselor publice.
În fapt, numitul Bunea Alexandru a depus la data de 30.03.2005, la Biroul Local de Expertize Judiciare tehnice și contabile de pe lângă Tribunalul București, o declarație din care rezultă că împotriva sa nu s-a pus în mișcare "vreo acțiune penală", astfel încât nu s-ar afla în stare de incompatibilitate față de dispozițiile art.35 alin.2 din O.G. nr.2/2000.
Sus-numitul a săvârșit infracțiunea de fals în declarații, în condițiile în care fusese trimis în judecată pentru săvârșirea unor fapte de corupție prin Rechizitoriul Parchetului Național Anticorupție din 10.08.2004. Dosarul penal a fost înregistrat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, Secția Penală sub nr.4539/2004, și se afla pe rolul instanței supreme la data de 30.03.2005 când a fost depusă declarația respectivă, astfel încât numitul Bunea Alexandru avea calitatea de inculpat, fiind deci pusă în mișcare împotriva sa acțiunea penală.
Art.35 alin.2 din O.G. nr.2/2000 prevede că expertul este suspendat din calitatea sa în situația în care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, suspendarea dăinuind până la soluționarea definitivă a cauzei, astfel încât acesta era incompatibil cu calitatea de expert contabil judiciar".

Taher așteptat ca Fata Morgana

Acționarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat miercuri, la Ploiești, la finalul partidei cu Internațional Curtea de Argeș, că "îl așteaptă în continuare pe Taher la convorbiri. Salariile fotbaliștilor vor fi plătite până în luna decembrie și niciun jucător de valoare din lot nu va părăsi clubul", relatează Mediafax. "Avem o problemă reală, legată de finanțarea echipei, însă sper că o vom rezolva. Până în decembrie toate restanțele vor fi achitate, vă garantez că niciun jucător de valoare nu va părăsi Rapidul", a mai afirmat Copos. În pofida greutăților prin care trece clubul, jucătorii echipei Rapid au reușit miercuri să se califice în sferturile de finală ale Cupei României, după ce a învins, cu scorul de 3-0, echipa Internațional Curtea de Argeș (Liga a II-a), într-o partidă disputată pe Stadionul Astra din Ploiești.
Taher pretinde în continuare, într-o declarație de ieri, dată Newsin – în replică față de dezvăluirile "Jurnalului Național" – că ar fi "băgat 8 milioane de euro" la Rapid și că se va vedea cu George Copos "pentru a pune lucrurile la punct", și că "după această întâlnire voi organiza o conferință de presă în care voi vorbi pentru ultima dată despre Rapid". Până la venirea sa în țară, "Jurnalul Național" de ieri a mai descoperit că Fathi Taher face obiectul unei plângeri penale formulate zilele trecute de acționarii unei firme din București și adresate DNA. Iordanianul este acuzat de fals în declarații, infracțiune prevăzută de art. 292 din Codul Penal și pedepsită cu închisoarea de la trei luni la doi ani. DNA a transmis plângerea penală formulată împotriva lui Fathi Taher Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București "spre competenta soluționare" – mai arată "Jurnalul Național". Știm că, în ce-l privește pe Taher, numeroasele "soluționări competente" ale instanțelor românești nu l-au deranjat nici măcar cât să-i provoace un strănut în bătaia vântului. Eventual, suporterii rapidiști "să-l soluționeze" în viitor – atât pe el cât și pe echipajul său de profesioniști eolieni care au dus clubul de râpă.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.