Evaluarea Națională a scos la iveală grave probleme în ceea ce privește cunoștințele dobândite. Numai 6% din elevi știu să scrie corect în limba română atunci când sunt puși să conjuge verbe, iar 15% din ei nu știu că înmulțirea e o operație care se face înaintea scăderii sau a adunării.
Evaluarea Națională a confirmat și în acest an calitatea „slabă” a educației din mediul rural, a declarat joi ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în condițiile în care în rural s-au înregistrat de trei ori mai multe medii sub 5 comparativ cu urbanul.
„Se confirmă slaba calitate a educației în mediul rural”, a comentat ministrul.
Pe ansamblul țării, 95,5% dintre medii au fost peste 5, un „maxim absolut” în ultimii 10 ani, potrivit ministrului. La limba română, 85,9 % dintre note au fost peste 5, în timp ce la matematică procentul a fost de doar 77,5%.
Județul cu cele mai puține medii peste 5 – Teleorman, în timp ce la polul opus se situează Clujul.
Itemul 8 de la subiectul 1B a creat grave probleme, numai 6% au rezolvat corect acest exercițiu care vizează scrierea corectă. Cu alte cuvinte, numai 6% din elevi au reușit să scrie corect românește. Verbele a fi sau a vrea nu au putut fi conjugate, 14% din elevi nu știu să scrie corect forma cerută. Doar 40% din elevi știu să identifice corect verbele, iar 58% din elevi au probleme de scriere și punctuație, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.