Nimeni nu poate spune că Meleșcanu e un prost prin urmare nu rămâne decât o posibilitate: escrocheria. În raportul transmis Vioricăi Dăncilă despre votul din Diaspora, unul din motivele cozilor la vot a fost „aducerea la vot a unui număr mare de cetăţeni cu 5-6 autocare sau maşini”.
Asta în timp ce la cozile de la secțiile de votare erau zeci de mii de oameni iar cu 5, 6 autocare puteau fi aduși puțin peste 200 de oameni.
O altă minciună în raport este cea legată de organizarea secțiilor:
”Pe 24 aprilie MAE a trimis la Monitorul Oficial lista secţiilor de votare. Pe 25 aprilie Preşedintele a semnat Decretul privind referendumul, publicat în Monitorul Oficial. MAE este obligat să publice lista secţiilor de votare aşa cum prevăd OUG nr. 6/2019 şi HG 81/2019, care stipulează termenul limită până la care MAE a trebuit să publice numerotarea şi locaţiile secţiilor de votare, mai exact data de 25 aprilie, ţinând cont de faptul că în zilele de 26 şi 27 aprilie Monitorul Oficial nu asigura publicarea, fiind zile libere nelucrătoare. Problema secţiilor de votare care vor trebui să gestioneze două scrutine a apărut în contextul anunţării de către Preşedinte a referendumului în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare„, scrie MAE în raport.
De fapt, președintele a anunțat că va face referendum pe 28 martie 2019. Vezi anunțul oficial din 28.03. pe presidency.ro. însă escrocii din MAE nu au mai așteptat emiterea decretului pe 25 aprilie care reprezenta și data limită pentru publicarea secțiilor de votare. Președintele nu putea publica decretul mai devreme de 25 aprilie iar MAE a publicat mai devreme cu o zi de data sa limită pentru a putea invoca ulterior acest lucru. Cu acest raport, procurorii vor putea stabili premeditarea haosului de la secțiile de vot din străinătate pentru că infractorii din MAE tocmai au recunoscut în scris că nu au așteptat semnarea decretului prezidențial pe 25 aprilie data limită a acestuia și au publicat secțiile de vot mai devreme cu o zi. Cel mai probabil lui Meleșcanu nu i se va ridica imunitatea parlamentară așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Corlățean de către majoritatea PSD-ALDE dar celorlalți angajați din MAE implicați în procesul de votare nu le va fi bine. Toți riscă peste 10 ani de închisoare pentru încălcarea dreptului la vot.
Să vedem ce a spus DNA în cazul lui Corlățean căruia i s-a cerut ridicare imunității pentru abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru altul și împiedicarea exercitării drepturilor electorale.
„Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție referitoare la efectuarea urmăririi penale față de Corlățean Titus, senator, la data faptelor deținând și o funcție ministerială, are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În contextul organizării alegerilor prezidențiale din anul 2014, în calitate de ministru al afacerilor externe, Corlățean Titus, prin încălcarea procedurilor legale și prin acte de dispoziție, a organizat discreționar secțiile de votare din străinătate, obținând astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus și susținut de partidul din care făcea și el parte.
Folosul necuvenit pentru altul a constat în limitarea numărului de cetățeni români care și-au putut exercita dreptul de vot în străinătate.
Prin urmare, limitarea accesului la secțiile de votare în străinătate a avut drept consecință creșterea procentajului total de voturi favorabile obținute de același candidat, în condițiile în care comportamentul electoral al cetățenilor români din străinătate, în mare parte, era defavorabil candidatului respectiv.
Pe de altă parte, dreptul de vot cetățenilor români care locuiesc în străinătate a fost vătămat. Vătămarea s-a realizat atât prin împiedicarea exercitării acestui drept, cât și prin îngreunarea foarte serioasă a exercitării acestui drept, care a determinat pe mulți dintre titularii dreptului la vot să renunțe la exercitarea acestuia.
Prin aceeași conduită, ministrul de externe a cauzat și o vătămare a intereselor legitime ale Ministerului Afacerilor Externe, interese care constau în buna funcționare a misiunilor diplomatice și a oficiilor consulare ale României în străinătate și în îndeplinirea de către acestea, în condiții optime, a atribuțiilor legale privind apărarea, în străinătate, a drepturilor cetățenilor români.”
Infracțiunile în concurs aduc după sine executarea pedepsei celei mai mari la care se adaugă un spor de o treime din a doua pedeapsă. Ghinion!