Home Actualitate Eugen Iancu: Unii judecători din dosarul Colectiv sunt dornici să îi elibereze...

Eugen Iancu: Unii judecători din dosarul Colectiv sunt dornici să îi elibereze pe cei vinovați

DISTRIBUIŢI

Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, critică decizia Curţii de Apel Bucureşti de a forma două dosare Colectiv, apreciind că „există judecători dornici să îi elibereze pe vinovaţi”, deoarece faptele s-au produs fără intenţie.

„Nici un judecător, nici un procuror nu a spus în cei aproape 6 ani trecuţi de la Colectiv că funcţionarii statului (primar, angajaţi ai primăriei, pompieri) ar fi nevinovaţi. A fost identificată corupţia, greşeala voită sau nu. Deci nu se discută vinovăţia, ci intenţia de a ucide. Şi totuşi au murit 64 de oameni, iar alte zeci îşi poartă încă rănile prin sălile de operaţie. Viaţa a sute de oameni a fost afectată, unii şi-au pierdut unicul copil, iar acum trăiesc fără a mai trăi, alţii au murit deja afectaţi de trauma pierderii copilului. Şi cu toate astea există judecători dornici să îi elibereze pe vinovaţi, pentru că, deşi există vină, nu ar exista intenţie”, a scris preşedintele asociaţiei, pe Facebook.

El a întrebat în mod retoric cine s-ar face vinovat în cazul în care numărul victimelor ar fi fost mult mai mare.

„Dar dacă mureau 300 sau 1.000 sau 10.000, ucişi din greşeală, pentru că ştim cu toţii ‘numai cine nu munceşte, nu greşeşte’? Dar dacă la primul cutremur ce va veni vor cădea 50 din blocurile nou construite de ‘marii investitori’ cămătari şi proxeneţi, deveniţi peste noapte investitori şi vor muri sute de oameni sub dărâmături, cine va răspunde? Care este scopul justiţiei? Au murit 64 de oameni într-un incendiu provocat de corupţie, iar voi, oameni ai dreptăţii, vreţi să spuneţi că corupţii trebuie să fie liberi pentru că la cafeaua de dimineaţă nu au plănuit crima?”, a adăugat preşedintele Asociaţiei Colectiv.

Într-o postare de luni, pe aceeaşi reţea de socializare, Eugen Iancu aprecia că decizia disjungerii dosarului „parcă îndeamnă la furat”.

„Disjungerea dosarului angajaţilor statului (primarul, directorii din primărie şi cei doi pompieri), adică exact funcţionarii acuzaţi de corupţie, este soluţia găsită de judecătorii, funcţionari ai aceluiaşi stat, plătiţi să împartă dreptatea. Decizia judecătorilor parcă îndeamnă la furat. Niciun funcţionar nu plăteşte, oricâte victime ar lăsa în urmă. Domnule Preşedinte Iohannis, ştiu, eşti mândru de justiţia din România”, a scris acesta.

Curtea de Apel Bucureşti a decis luni să formeze două dosare Colectiv, urmând ca fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, funcţionarii din primărie şi cei doi pompieri să fie judecaţi separat de patronii clubului.

3 ARII

  1. Referitor cazul ‘colectiv’ vinovat este numai patronul ‘colectiv’ si cei care au aprins artificii in spatiu inchis! deci nerespectarea legii de protectie la incendii!

    • Ai dreptate”fostule student”.
      Ar mai fi si infectiile capatate de oameni in spitale dar asta a fost si inainte de Colectiv si este si astazi cu toate ca s-a facut atat zgomot in presa(pe drept)in cazul Hexi Pharma nu a intrat nimeni in puscarie de parca numai patronul ala”mort”a fost vinovat adica la fabrica aia nu erau sefi de productie,nu era control al calitati marfi, nici responsabili cu achizitia si vanzari marfi,iar medici din spitalele care au cumpart dezinfectantzi adica oameni care lucrau de ani de zile cu asa ceva mai ales chirurgi nu aveau habar de nimic nici spitalele nu aveau un laborator unde puteau sa vada pe ce dau bani,s-au dat o groaza de bani de la stat pe nevazute dar si mai rau este ca au omorat oameni cu zile,oameni despre care nu stie nimeni,insa stie toata lumea cum se spunea atunci si se spune si astazi”intri in spital cu o boala si iesi cu zece”.

  2. Este firesc ca magistratii din Romania, procurori sau judecatori sa beneficeze de prezumtia de nevinovatie in ceea ce priveste indeplinirea sarcinilor sau atributiilor profesionale insa din punct de vedere uman sunt si ei oameni cu bune si rele , iar din acest ultim punct de vedere ar trebui sa fim mai atenti.
    Spre exemplificare magistratii din Ungaria au condamanat extrem de dur corporatiile americane penttru acordarea de mita oficialilor maghiari, iar gigantul Microsoft a platit bugetului suma de 50 de milioane de euro , fara de epsiodul similar din Romania unde acelasi inculpat a fost lasat sa scape sub motivatia ca nu-i asa , faptele sau prescris – in perioada de glorie mediatizata pentru imaginea doamnei Kovesi.
    Iar daca luam in consideratie si afirmatiile fugarului POPOVICIU – beneficiar de asistenta specializata in Regatul Marii Britanii, conforma carora magistratii din Bucuresti negociaza mita intre 200 de mii de euro si 2 milioane de euro pentru diverse servicii acordate personajelor celebre din Bucuresti, incepi sa intelegi de ce se pun presiuni pe domnul Stelian Ion -ministrul justitiie ca sectia speciala de investigare a infractiunilor din justitie sa fie desfiintantata, chipurile sub promisunea utopica ca vom fi parteneri egali in UE, Shengen, etc.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.