Radu Prisacaru, fostul prefect al judetului Iasi si unul dintre -locotenentii- deputatului liberal Relu Fenechiu, a fost eliberat, ieri, din arest, dupa ce instanta Curtii de Apel Bucuresti i-a admis contestatia la sentinta Tribunalului Municipiului Bucuresti prin care s-a dispus prelungirea mandatului sau de arestare preventiva cu inca 30 de zile. Surprinzator, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis eliberarea lui din arest fara a dispune inlocuirea acestei masuri cu o alta masura preventiva, astfel ca Prisacaru poate oricand parasi tara tinand cont de faptul ca nu are nicio interdictie in acest sens. Alaturi de Prisacaru au fost eliberati si acolitii sai, acuzati pentru fapte de coruptie, Flavius Ionita, fost sef al Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Iasi, Cristian Maftei, afacerist si fin al deputatului liberal Crin Antonescu, si Toni Baltag, avocat. Cei patru urmeaza sa fie eliberati astazi de la Directia de Cercetari Penale, hotararea instantei fiind definitiva. Cel mai probabil, Prisacaru & co. vor parasi arestul la miezul noptii, avand in vedere faptul ca mandatele de arest preventiv emise pe numele celor patru expira la orele 24.00.
La sedinta de vineri, in care Curtea de Apel Bucuresti i-a admis contestatia la sentinta Tribunalului Municipiului Bucuresti prin care s-a dispus prelungirea mandatului sau de arestare preventiva cu inca 30 de zile, Radu Prisacaru a clamat in fata instantei ca se considera nevinovat. Mai mult, -locotenentul- deputatului liberal Relu Fenechiu a sustinut ca probele din dosar ii sustin mai degraba nevinovatia, decat sa-l acuze si a insistat pe faptul ca nici nu ar fi cerut si nici nu i s-ar fi propus sa primeasca mita. In mod surprinzator, varul lui Prisacaru, Flavius Ionita – fost sef al Administratiei Domeniilor Statului (ADS) Iasi -, a declarat, la randul sau, ca este curat. In fata magistratilor el a afirmat ca, in urma confruntarii de ieri cu denuntatorul Dorin Fornea, acesta si-ar fi schimbat declaratiile si ar fi recunoscut ca nu i s-ar fi pretins mita.
Inculpatii au mai sustinut ca dosarul de coruptie care il are in centrul atentiei pe Prisacaru este o -conspiratie- a denuntatorului pentru a scapa de -cele 10 dosare de la DNA Iasi, cu un prejudiciu de cinci milioane de euro-.
La randul lor, avocatii celor patru ieseni acuzati ca ar fi cerut trei hectare de pamant dintr-o punere in posesie de 16 hectare au clamat faptul ca instanta nu a fost sesizata legal de catre procurori, conform noului Cod de procedura penala, si ca procurorul de caz nu si-ar fi motivat cererea de prelungire a mandatului pentru cei patru clienti ai lor.
Surprinzator, dupa ce au ascultat pledoariile celor patru ieseni si pe cele ale avocatilor acestora, instanta Curtii de Apel Bucuresti a admis contestatia la sentinta Tribunalului Municipiului Bucuresti prin care s-a dispus prelungirea mandatelor lor de arestare preventiva cu inca 30 de zile. Probabil prea -prinsi- cu cantarirea pericolului ca cei patru sa influenteze martorii daca sunt lasati in libertate, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au uitat sa inlocuiasca masura arestului preventiv cu o alta masura preventiva, astfel ca Prisacaru si gasca pot oricand parasi tara, tinand cont de faptul ca nimeni nu le-a impus interdictia de a parasi granita.