Home Actualitate Examenul de rezidențiat a fost promovat de nevorbitori de limbă română. MS...

Examenul de rezidențiat a fost promovat de nevorbitori de limbă română. MS a secretizat rezultatele

DISTRIBUIŢI

Incredibil, dar adevărat: rezultatele examenului de rezidențiat sunt în mare parte secretizate. După scandalul izbucnit vineri în urma întâlnirii dintre reprezentanții medicilor care au promovat examenul de rezidențiat dar nu au locuri și reprezentanții Ministerului Sănătății, am primit la redacție tot felul de informații pe care am încercat să le verificăm. Dar surpriză: pe site-ul oficial al rezidențiatului, majoriatea numelor celor care au promovat sunt secretizate. Așa că vă prezentăm inforrmațiile primite precum și un video demonstrativ:
– supraveghetorii vorbeau engleză cu unii dintre competitorii care nu înțelegeau românește,
– la chirurgie au intrat foarte mulți arabi și foarte puțini români
– la examen au fost două marocance care aveau pasapoarte non UE și „comisia a zis in gura mare ca nu au ce sa caute si se intrebau cum le-a perimis DsP-ul sa se inscrie!!!”. Au intrat tot la chirurgie
– la examenul de rezidentiat se poate modifica softul de corectura. Cineva poate sa modifice softul la calculatorul x, iar cand vine lucrarea candidatului nr y, softul afiseaza un anume punctaj, indiferent ce a bifat candidatul…

Acum vă prezentăm un filmuleț de la afișarea rezultatelor la rezidențiat și vă rugăm să mergeți la minutul 2.01. Informația e că fata din film are mama româncă și tatăl sirian. Tânărul, soțul ei, este 100% sirian și au fost repatriați în România din Siria în urmă cu ceva timp. El nu vorbește românește dar a promovat examenul cu „seven hundred and eight one” ne spune și apoi se corectează în engleza lui stricată „seven hundred and eighty one”. Cum putem crede că un om care nici nu știe să numere în română iar în engleză cu aproximație, a putut trece un examen atât de greu cu întrebări dificile din punctul de vedere al semanticii de genul: „17. Selectați afirmația falsă , în legătură cu clasificare tumorilor în funcție de biologia tumorală: A) Proteina erb-B2 conferă un prognostic  mai puțin bun tumorilor care o exprimă, B) Se bazează pe prezența alterărilor moleculare, C) În cancerul de sân, expresia receptorilor hormonali oferă un prognostic mai bun dacă acești receptori sunt exprimați, D) Exprimarea puternică a erb-B2 permite luarea în considerare a unui tratament specific țintit împotriva acestei molecule, E) este clasificarea prognostică principală.” Am luat la întâmplare o întrebare din cele 200 date la examenul care a durat 4 ore. Știm că anumite cuvinte sunt neologisme și sunt asemănătoare în limba engleză dar sunt cuvintele de legătură și sensul întrebării care te împiedică dacă nu vorbești limba să poți oferi răspunsul corect. Nu știm dacă tânărul cunoaște alfabetul latin și nu știm cum se va înțelege cu bolnavii. Am putut verifica doar că tânărul nu a optat pentru medicină legală pentru că la Timișoara nu au fost scoase posturi pentru acest domeniu și că apare un candidat cu 781 de puncte obținute pe nume Ali S. ALISSA.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.