Răsturnare de situaţie în cazul satului Nădaş, care a fost retrocedat unei familii întregi. Expertiza cerută de DNA a arătat că actele în baza cărora familia Colteu a pus mâna pe 8000 de hectare de teren şi păduri erau false. Cel mai probabil, dosarul deschis de DNA va fi trimis acum în instanţă.
În 2006,într-o singură şedinţă de judecată, familia Colteu era împroprietărită cu 90 la suta din suprafaţa satului Nădaş, de la păduri, drumuri şi până la terenuri, cămin cultural ori dispensar. Localnicii, care moşteniseră pământurile din moşi strămoşi s-au trezit cu buldozerele pe străzi. De aproape zece ani încearcă să demonstreze în instanţă că retrocedarea s-a bazat pe un fals.
Procurorii DNA au descins la Nădaş cu câteva luni în urmă şi au pus sechestru pe toate bunurile familiei Colteu. O expertiză recentă arată că semnăturile în baza cărora familia Colteu a demonstrat că ar fi moştenitoareaîntregului sat, sunt false.
Sătenii din Nădaş pot răsufla, cel puţin deocamdată uşuraţi. Deşi există pe rol un alt proces, deschis de curând, prin care familia Colteu îi dă în judecată pentru a-i scoate din case.