Impresarul sportiv Marcel Popescu, care deține și funcția de director sportiv al FC Brașov, consideră că ancheta în care este implicat fiul său alături de alte 24 de persoane suspectate de infracțiuni informatice, care au adus prejudicii de peste 300.000 de euro, reprezintă o exagerare, iar prejudiciile cauzate sunt „niște găinării“.
Fiul lui Marcel Popescu, Adrian Popescu, zis „Schilaci“, a fost dus, ieri, la audieri, la sediul DIICOT Craiova, fiind una dintre cele 25 de persoane suspectate de o fraudă de 300.000 de euro prin skimming, infracțiuni informatice comise în Franța, Spania, Italia, Columbia, Republica Dominicană, SUA și Mexic. Marcel Popescu a declarat, ieri, că fiul său este „doar audiat, nu acuzat“, și că totul este „o exagerare, o știre bombă, un teribilism“.
„Poate că nu sunt de acord cu multe din acțiunile fiului meu. Dar sunt solidar cu copilul meu până în pânzele albe. Și acum, dacă ar fi să luăm suma aceea de 300.000 de euro. Ce înseamnă 300.000 de euro împărțit la 20 de inși sau câți au fost? Faceți un calcul. Cam 15.000 euro de persoană. Astea sunt găinării. Dacă asta e o infracțiune… Ce a făcut? A pus o bombă? A creat un dezastru? A răsturnat economia unei țări? (…) Deocamdată trebuie să vedem ce a fost“, a spus Popescu.
Întrebat dacă știa despre afacerile fiului său, Marcel Popescu a spus că niciun părinte nu știe tot ce face copilul lui.
„Dumneavoastră chiar credeți că un copil îi spune părintelui său tot ce face? Nu poți să spui că știi tot ce face un membru al familiei tale decât dacă ești cu el și vezi ce face sau dacă îți spune el“, a mai spus directorul de la FC Brașov.
Procurorii DIICOT Craiova împreună cu polițiști de la Crimă Organizată și mascați au făcut, ieri, 35 de percheziții domiciliare în Craiova (20), București (cinci), Galați (patru), Constanța-Mangalia (trei), Săcele (una), Timișoara (una), Fetești (una), pentru destructurarea a două grupuri infracționale organizate, specializate în infracțiuni informatice tip skimming.
Din cele 25 de persoane vizate, au fost găsite 24 de persoane, toate fiind duse la sediul DIICOT Craiova pentru audieri.
Învinuiții sunt cercetați în două cauze pentru constituirea unui grup infracțional organizat și infracțiuni săvârșite prin intermediul sistemelor și rețelelor informatice sau de comunicații – infracțiuni prevăzute în Legea 365/2002 privind comerțul electronic și în Legea 161/2003 privind prevenirea și combaterea criminalității informatice, precizează DIICOT.
Prejudiciul cauzat de membrii grupărilor este estimat la peste 300.000 de euro. Activitatea infracțională a membrilor acestor două grupări s-a desfășurat pe teritoriul mai multor state, respectiv România, Franța, Spania, Italia, Columbia, Republica Dominicană, SUA și Mexic.
Olga Dumitrescu