Opiniile celor mai mulți analiști financiari converg către ideea că unul dintre cele mai aplicate subdomenii ale economicului este cel al asigurărilor. Numărul economiștilor cu studii antedecembriste care se pot lăuda că stăpânesc acest pretențios domeniu e extrem de redus. Și, totuși, nu e atât de greu să ajungi aproape de vârful forului tutelar al asiguratorilor. Altfel nu ne explicăm cum o persoană care a activat două decenii în miliție (devenită între timp poliție) a putut fi aleasă de două ori "vice" la CSA. Experiența sa minimală (doar consilier, o vreme, la un asigurator de top) poate fi și motivul pentru care vizibilitatea activității domnului Constantin Buzoianu este aproape de zero.
Opiniile celor mai mulți analiști financiari converg către ideea că unul dintre cele mai aplicate subdomenii ale economicului este cel al asigurărilor. Puțini absolvenți de ASE pot afirma fără să blufeze faptul că se stăpânesc bine acest domeniu.
Și mai puțini sunt cei care pot avea pretenția că pot elabora și acte normative pentru acest domeniu care mai are mult până va prinde trendul UE, chiar dacă granzii Europei sunt deja aici.
Acest lucru se pare că le-a scăpat din vedere (sau nu i-a interesat) celor care acordă mandate de conducere în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. Dacă pe președintele Angela Toncescu o recomanda stagiul lung în domeniu, nu prea înțelegem cum un fost ofițer de miliție a putut accede într-o poziție de vicepreședinte pe acest domeniu pretențios.
Constantin Buzoianu, căci despre domnia sa este vorba în propoziție, aflat acum la al doilea mandat de vice la CSA, a fost timp de două decenii ofițer MI, potrivit CV-ului său. Absolvent de ASE în 1971, Buzoianu a lăsat repede meseria pe care declara recent că îl reprezintă cu adevărat. Din 1976, timp de 4 ani, Buzoianu a fost ofițer la IPJ Constanța, fiind apoi promovat ca șef birou. În 1987 a trecut la Regionala CFR Constanța, ca șef serviciu la Miliția transporturilor, iar în 1992 revine la IPJ Constanța ca director – inspector șef (și cu titulatura schimbată: polițist nu milițian). În 1994 e numit director general la DG Pașapoarte, Poliție de Frontieră și Străini. După trecerea în rezervă din 1997, domnul Buzoianu migrează pe asigurări: consilierea președintelui Omniasig, Constantin Toma, se pare că i-a fost suficientă pentru a deveni "vice" la CSA. Ce l-a recomandat pentru această funcție, rămâne un mister bine păstrat. Poate faptul că știe să păzească bine, fapt dovedit de declarația sa de avere și interese bine îmbunătățită după intrarea în tagma asiguratorilor.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane