Alina Bica și Ionuț Mihăilescu aveau, scriu procurorii DNA, o relație specială. Discretă formularea, având în vedere că ambii sunt căsătoriți. Ea procuror DIICOT, el polițist judiciar la DIICOT. Cei doi se combină și comit niște infracțiuni demne de marii spoliatori ai lumii, prejudiciind România cu sute de milioane de EURO. Este cutremurător comportamentul Alinei Bica, o persoană cu o carieră de invidiat căreia chiar nu-ți dai seama ce-i mai lipsea pe lumea asta. Ca magistrat avea un salariu suficient, beneficia de avantajele funcțiilor ocupate, participa pe banii statului la conferințe internaționale, avea mașină la scară cu șofer, ce mai! Dar ei nu i-a fost de ajuns. Nu, ea ar fi vrut luna de pe cer. A acceptat, contra șpagă sau uneori și fără, să semneze acte care au produs prejudicii enorme statului român. Bica a lucrat la Codurile Penale în care a pus niște prevederi care aduc ani grei de închisoare cum e cazul judecătorului care a luat mită un televizor, un telefon și câteva mii de lei și a primit 22 de ani închisoare. Spre comparație Cioacă a primit 15 ani pentru uciderea și tranșarea Elodiei. Bica pentru prejudiciile aduse României va primi pe codul scris de ea, 50 de ani de închisoare.
Când a plecat din DIICOT Alinuța l-a luat și pe Ionuț după ea și l-a pus Vicepreședinte la Autoritatea pentru Cetățenie unde Mihăilescu a făcut ceea ce știa cel mai bine. Dar despre asta într-unul din numerele viitoare.
Astăzi la Înalta Curte s-a judecat primul termen pe fond la procesul ANRP. Alina Bica și Virgil Baciu, fost vicepreședinte al ANRP, au făcut cerere de judecare în lipsă. Crinuța Dumitrean e însărcinată și nu s-a prezentat la instanță.
Dorin Cocoș, Alin Cocoș și Ionuț Mihăilescu își recunosc faptele în fața magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Recunoașterea le va aduce reducerea limitelor pedepselor cu o treime. Ionuț Mihăilescu a fost ofițer de poliție judiciară, la DIICOT fiind foarte sever cu presupușii infractori pe care îi ancheta chiar dacă era vorba de infracțiuni economice pe care le comitea și el. Un caracter deosebit. Estimăm și la el un zece ani de închisoare.
„Solicit procedura simplificată. Recunosc toate acuzațiile. Rog să se țină cont de colaborarea mea cu DNA”, a declarat Dorin Cocoș în sala de judecată.
Judecătorii au insistat însă ca Dorin Cocoș să dea o declarație detaliată în acest dosar, în care este acuzat de trafic de influență și dare de mită.
„Pe Gheorghe Stelian îl știam din 2006. Ne-am împrietenit după mai multe afaceri imobiliare. În 2010, l-am întâlnit pe Sergiu Diacomatu, care mi-a zis că lucrează la ANRP. Ulterior, am aflat că e vicepreședinte. Pentru că Gheorghe Stelian avea un dosar la ANRP, l-am rugat să ne ajute. I-am promis bani, 2,5 milioane de euro în mai multe tranșe. I-am promis sprijin politic ca să rămână în funcție. Sergiu Diacomatu a zis că mă ajută, dar are nevoie de susținere. Printr-o cunoștință, am intrat în legătură cu Crinuța Dumitrean și i-am promis 800.000 euro”, a declarat Dorin Cocoș.
„Sergiu Diacomatu avea deja sprijin politic, i-am dat și 5 milioane de euro. Crinuței Dumitrean i-am dat un milion de euro, iar lui Dragoș Bogdan 800.000 euro. Toți banii îi dădeam în tranșe, ca să mă asigur că dosarul va fi rezolvat. Atât le-am zis: să rezolve dosarul, să bage despăgubiri. Eu am primit pentru al doilea dosar 8 milioane de euro, ca să rezolv problema, dar am rămas doar cu 1,2 milioane de euro. (…) Era de notorietate că la ANRP toți membrii se înțelegeau înainte de ședință. Nu am avut emoții că vor da vot pozitiv. Toate funcțiile se dădeau politic”, a adăugat acesta.
Dorin Cocoș a mai spus că a cunoscut-o pe Alina Bica în anul 2013, însă nu a vorbit niciodată cu aceasta despre bani sau terenuri.
Cocoș a precizat că fosta lui soție, Olguța Chiriac, și Alin Cocoș i-au vândut lui Ionuț Mihăilescu, consilierul Alinei Bica, un teren din Snagov.
„Știam de la Mihăilescu că terenul va fi împărțit cu Alina Bica. I-am spus lui Alin să vândă terenul ieftin, în rate, fără avans, orice variantă dorește Alina Bica pentru că nu se știe niciodată”, a mai dezvăluit Dorin Cocoș.
În dosarul ANRP, Alina Bica este acuzată de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, faptă săvârșită ca secretar de stat și reprezentanta Ministerului Justiției în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților.
În același dosar, mai sunt judecați Crinuța Dumitrean, Dragoș Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu și Remus Baciu, membri în Comisia ANRP, evaluatorul Emil Nuțiu, oamenii de afaceri Stelian Gheorghe și Dorin Cocoș, fiul acestuia, Alin Cocoș, și Ionuț Florentin Mihăilescu, fost consilier al șefei DIICOT și infractor.
Alina Bica, Ionuț Mihăilescu și fostul procuror DIICOT Cătălin Purcărin („care, potrivit probelor administrate până în acest moment al urmăririi penale a acţionat fără vinovăţie”) au mai prejudiciat România prin semnătura lui Purcărin cu 30 milioane de Euro, scoțându-l pe omul de afaceri Horia Simu de sub urmărire penală într-un dosar instrumentat pentru infracțiuni economice.