Dumitru Cristudor, fost procuror șef al Secției teritoriale a Direcției Naționale Anticorupție din Slobozia va executa trei ani de închisoare pentru infracțiuni de corupție, însă numai dacă decizia judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție va fi menținută și la recurs.
Prin decizia luată luni de magistrații de la instanța supremă a fost menținută măsura arestării preventive în cazul lui Dumitru Cristudor. De asemenea, magistrații au dispus confiscarea de la Cristudor a sumei de 5.354 de lei, reprezentând contravaloarea a zece pomi tuia și a două mașini cu piatră, obiecte primite de procuror ca șpagă. Judecătorii instanței supreme au mai dispus ca Dumitru Cristudor să nu poată exercita anumite drepturi pe o perioadă de un an după executarea pedepsei de trei de închisoare. Judecătorii au mai dispus ca Dumitru Cristudor să restituie autoturismul Audi A4 pe care l-ar fi primit de la Vasile Daniel Taifas și au menținut sechestrul asigurător asupra mașinii, până la rămânerea definitivă a deciziei.
Dumitru Cristudor a fost trimis în judecată în iulie 2013, când era șef al DNA Slobozia, fiind acuzat că a primit mită două mașini de piatră și un autoturism Audi A4 pentru a ajuta trei persoane să distrugă acte și obiecte care puteau fi folosite ca probe într-un dosar din Germania privind fapte de evaziune fiscală. Procurorul a fost suspendat din funcție în 14 iunie 2013, de către Consiliul Superior al Magistraturii.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 22-23 mai și 1 iunie 2013 Cristudor, a primit de la omul de afaceri Daniel Taifas, direct și prin intermediul Monicăi Andronache, materiale de construcție și de amenajare, în valoare totală de 6.144 de lei.
Domiciliile a trei persoane din anturajul omului de afaceri Daniel Taifas urmau să fie percheziționate de procurori, măsuri luate la solicitarea autorităților din Germania.
„În perioada februarie – iunie 2013, cei trei au fost avertizați de magistratul Cristudor Dumitru, prin intermediul lui Taifas Daniel Vasile și Andronache Monica, că domiciliile le vor fi percheziționate, asigurându-le astfel timpul necesar pentru a distruge și ascunde documente sau alte bunuri compromițătoare ce ar fi putut constitui mijloace de probă, ori pentru a putea părăsi teritoriul țării, zădărnicind astfel urmărirea penală efectuată de autoritățile germane”, au scris procurorii în rechizitoriu.