Home Actualitate Geoană și Negoiță sabotează industria cărnii din România

Geoană și Negoiță sabotează industria cărnii din România

DISTRIBUIŢI

Protan, concesionarul activității de ecarisaj din România, a închis temporar unitatea de colectare și neutralizare a deșeurilor de origine animală din Popești Leordeni. Decizia a fost luată în urma unui "sabotaj tehnologic", după cum au precizat reprezentanții Protan, care acuză investitorii imobiliari din zonă că au distrus în mod deliberat canalizarea exterioară a unității pentru a determina blocarea activității.

Principalul investitor imobiliar în zonă este Robert Negoiță, președintele Confort Group, dezvoltatorul Rin Grand Hotel și, mai nou, pupilul lui Mircea Geoană care a avut grijă ca, în schimbul sumelor generoase vărsate de acesta în bugetul PSD, să-i rezerve un colegiu câștigător în Teleorman, la viitoarele alegeri generale. E clar că Negoiță &co. nu s-au gândit decât la interesele lor imobiliare din zonă, întrucât întreruperea activității Protan duce la blocarea activității în industria de carne din România și poate declanșa chiar un dezastru ecologic, fiind singura unitate din țară care neutralizează cadavrele animalelor bolnave sau suspecte de boală.
Directorul general al Protan, Cristina Miu, susține că încetarea activității companiei a survenit în urma unui "sabotaj tehnologic petrecut în după-amiaza zilei de 9 septembrie, când canalizarea exterioară a fabricii a fost distrusă în mod deliberat. Poliția orașului Popești Leordeni a fost chemată la fața locului, a constatat veridicitatea faptelor și a întocmit un proces verbal, urmând a lua măsurile de rigoare". Directorul general al Protan a adăugat că activitatea firmei este sabotată în mod repetat de "persoane cu interese imobiliare în zona Popești Leordeni". Cristina Miu afirmă că activitatea Protan ar putea fi reluată în 10 zile. Conform spuselor noastre, în spatele acestui "sabotaj" se află chiar Confort Group, al cărui președinte este Robert Negoiță, protejat al lui Mircea Geoană, președintele PSD.

Riscăm un dezastru ecologic

Consecințele acestui act sunt însă extrem de grave pentru că unitatea din Popești Leordeni este singura autorizată să neutralizeze deșeuri animale de categoria I, iar închiderea ei poate genera un adevărat dezastru ecologic. Mii de tone de deșeuri animale vor zace preț de 10 zile în unitățile fabricilor de carne, la temperaturi de peste 30 de grade, fără a se putea face nimic cu ele. De asemenea, întreaga industrie a cărnii poate fi blocată pentru că activitatea de ecarisare, respectiv de colectare și neutralizare a deșeurilor de origine animală, inclusiv cadavrele de animale, reprezintă o cerință europeană pentru protecția animalelor și prevenirea transmiterii de boli de la animale la om.

"Bombă ecologică e puțin zis!"

Președintele patronatului din industria alimentară Romalimenta, Sorin Minea, a fost uluit de ceea ce s-a întâmplat: "Nu mi-am închipuit că cineva poate să blocheze activitatea Protan. Practic, au dat drumul unei bombe ecologice. De fapt, bombă ecologică e puțin zis. Numai eu am trei tone de deșeuri în curte, iar afară sunt 30 de grade. Ce fac cu ele? Practic, 10 zile vor rămâne nu se știe unde. Situație e fără ieșire". Lucrurile sunt cu atât mai grave cu cât toate aceste sute de tone de deșeuri care se vor aduna în următoarele zile și care vor intra în descompunere nu pot fi aruncate niciunde și nici distruse oricum. Singura abilitată, conform normelor UE, este Protanul. Iar sistarea industriei cărnii chiar și câteva zile ar însemna pierderi de sute de mii de euro. "Cel care a făcut așa ceva a aruncat industria cărnii cu câțiva ani înapoi. Mă așteptam la o reacție din partea Guvernului, la o anchetă din partea poliției. Ar trebui făcută de asemenea o anchetă privind modul în care au fost date autorizațiile de construcție ale clădirilor de locuit în jurul Protanului. Acolo e zonă industrială", a afirmat Minea.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.