Oficialii grupului de firme UTI, patronat de Tiberiu Urdareanu, fiul generalului MApN cu acelasi nume, se bat cu pumnii in piept pentru ca si-au facut concurenta singuri. Intr-un drept la replica trimis redactiei -Curentul-, ei sustin ca tot ce au facut a fost corect si cinstit, -toate contractele mentionate au fost incheiate in urma unor licitatii in care Uti Italy a oferit pretul cel mai scazut-, se arata in pozitia oficiala a celor de la UTI. Graitor pentru aceste afirmatii este contractul incheiat cu Metrorex pe 04.08.2004. Pentru a castiga licitatia, Uti Italy a trebuit sa ofere un pret mai mic decat cealalta firma a lui Urdareanu, Sorral International.
Intrebata despre aceste aspecte, sotia lui Tiberiu Urdareanu, Lucia, a declarat ca ei sunt o firma serioasa, iar ea nu poate sa dea declaratii fara sa intrebe mai sus. De altfel, ea a vorbit la persoana a treia despre sotul ei si ne-a rugat sa nu mai scriem despre socrul sau, generalul Urdareanu. -Nu a fost implicat in revolutie, a scris niste carti despre asta-, a explicat nora fostului cadru MApN, ca si cand acesta ar fi scris carti din povestirile altora.
Interesanta a fost si pozitia directorului IT, Mihai Ianciu, -Sorralul este o firma prin care externalizam procurarea. Cred ca si la acest proiect luam de la ei cablurile-, a conchis el. Ianciu a mai dezvaluit si faptul ca la aceasta licitatie Uti Italy a participat cu trei oferte, iar oficialii Metrorex nu au ales-o pe cea mai ieftina.
-Grupul UTI a creat in Romania peste 3.000 de locuri de munca si in 2004 a platit un total de 339.818.928.000 lei sub forma de taxe si impozite-, se arata in comunicatul UTI Grup. In 2003, conform bilantului afisat pe pagina de Internet a companiei, la un venit total de 35,1 milioane de dolari s-a platit impozit pe profit de numai 0,8 milioane de dolari, echivalentul a aproape 25 miliarde de lei.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane