Home Actualitate Guvernul acuza: Udrea a fost favorita RAAPPS in 2004

Guvernul acuza: Udrea a fost favorita RAAPPS in 2004

DISTRIBUIŢI

Scandalul contractelor de asistenţă juridică încheiate de către RAAPPS cu cabinetul individual al fostului consilier prezidenţial Elena Udrea a continuat ieri cu raportul Autorităţii de Control a Guvernului prezentat de ministrul delegat pentru control, Cristian David. Ministrul a spus că în perioada decembrie 2003-octombrie 2004, RAAPPS a încheiat 12 contracte de asistenţă juridică cu cabinetul de avocatură al Elenei Udrea. Pentru cele 12 contracte, fostul consilier prezidenţial a încasat un onorariu de 2, 35 miliarde.

Cristian David nu îşi explică cum a fost selectat cabinetul de avocatură al Elenei Udrea de către RAAPPS -pentru că este cabinetul care a încheiat cele mai multe contracte cu Regia în perioada 2001-2006. În tot acest timp au fost încheiate 23 de contracte cu diverse cabinete de avocatură, dar 12 au fost încredinţate cabinetului Udrea-.

Prestaţie slabă

Cristian David a mai spus că din cele 12 cauze care i-au fost încredinţate de RAAPPS cabinetului individual de avocatură Elena Gabriela Udrea, numai 1 a fost câştigat de Regie. David a povestit că în unele cazuri cabinetul de avocatură al Elenei Udrea nu a prestat nici un serviciu, dar a încasat onorariile. Potrivit informaţiilor din raportul ACG în cazul contractului încheiat de Regie cu cabinetul individual al Elenei Udrea pe 28 septembrie 2004 ce avea ca obiect reprezentare în litigiul cu SC TBNI SA – la doar o zi după semnarea acestuia, pe 29 septembrie 2004, cauza a fost suspendată prin încheierea Tribunalului Bucureşti, dar 4 luni mai târziu Elena Udrea şi-a încasat onorariul, în valoare de 250 de milioane lei vechi.

Ministrul David a evidenţiat faptul că Udrea nu a prestat serviciile prevăzute în contracte, dar recunoaşte însă că din punct de vedere legal acestea respectau legea şi Elena Udrea nu poate fi trasă la răspundere decât, poate moral. Ministrul delegat pentru control a spus că va propune RAAPPS să recupereze sumele achitate pentru servicii neprestate sau îndeplinite insuficient de cabinetele de avocatură angajate din 2000.

Cine e de vină

Responsabili pentru această situaţie sunt în opinia ministrului David, directorii RAAPPS din acea perioadă, respectiv Eugen Bejinariu, Cristian Vlaicu şi Mihai Stănculescu, care însă nu pot fi traşi la răspundere decât administrativ. Cristian David nu îşi explică nici motivul pentru care RAAPPS nu a apelat la juriştii proprii în aceste cazuri, având în vedere faptul că departamentul juridic al RAAPPS are 21 se angajaţi.

Raportul realizat de Autoritatea de Control a Guvernului va fi trimis Secretariatului General al Guvernului. David a precizat că după acest control, RAAPPS va fi supusă unor acţiuni de -curăţire-. În finalul raportului ACG sunt prezentate şi câteva propuneri pentru creşterea gradului de transparenţă a activităţii RAAPPS.

Udrea se apără

Elena Udrea spune că raportul confirmă faptul că toate contractele încheiate între RAAPPS şi cabinetul său de avocatură sunt legale, dar conţine şi informaţii incomplete. -Aşa-zisul raport dat publicităţii de reprezentantul guvernului confirmă faptul că toate contractele dintre firma de avocatură pe care o conduc şi RAAPPS au fost încheiate cu respectarea întocmai a prevederilor legale. Documentul conţine însă foarte multe informaţii tendenţioase şi trunchiate, în ceea ce mă priveşte şi în legătură cu colaborarea dintre Cabinetul de avocatură pe care îl conduc şi RAAPPS.-

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.