Deși, la o primă vedere, o diminuare a deficitului bugetar, pe seama reducerii cheltuielilor, cu 0,33% pare o măsură îndrăzneață, ea este departe de cerințele unei reveniri la un echilibru economic stabil. Acesta ar fi fost atins în cazul în care deficitul ar fi fost coborât undeva la 1,5-1,8%, așa cum spuneau cei de la BNR. Măsura însă era menită din start să nu aibă sorți de implementare în condițiile în care ne așteaptă atâtea alegeri, iar scorul electoral al guvernanților e mai mult decât șubred.
Guvernul a suplimentat prin cea de-a treia rectificare bugetară din 2007 cheltuielile pentru șase ministere: Muncă, Transporturi, Interne, Justiție, Cultură și Comunicații, diminuând cheltuielile celorlalte ministere. Una peste alta, deficitul va trebui să scadă de la 2,73% la 2,4% din PIB. Însă, dacă ținem cont de faptul că la un 2,7% calculat de Executiv analiștii externi făceau o echivalență de 3,2% pe metodologie UE, la 2,4% ar reveni un 2,9%, sub plafonul cerul de 3% impus de comunitate.
Conform proiectului de rectificare bugetară, Ministerul Muncii va primi o suplimentare de cheltuieli de 808 milioane lei, iar Ministerul Transporturilor va beneficia de o majorare de 688,8 milioane lei, din credite externe. De asemenea, vor mai fi suplimentate cheltuielile altor trei ministere: Interne (420 milioane lei), Justiție (98,2 milioane lei), Cultură (76,5 milioane lei).
Celelalte ministere vor avea cheltuielile diminuate. Cea mai mare sumă va fi tăiată din bugetul Educației, însemnând 644 milioane de lei. Totodată vor fi reduse bugetele Apărării (382,8 milioane lei), Mediului (381,4 milioane lei), Agriculturii (364 milioane lei), Sănătății (321,1 milioane lei), Economiei (123,4 milioane lei).
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane