Home Actualitate Iliescu l-a convins pe Rus sa-i ierte pe -marii corupti- ai Romaniei

Iliescu l-a convins pe Rus sa-i ierte pe -marii corupti- ai Romaniei

DISTRIBUIŢI

Dupa ce s-a facut, inca o data, de ras, incercand sa trimita la zdup -marii corupti- din invatamant, Politia a cedat. Cu acelasi aplomb cu care dat publicitatii lista dascalilor care au inselat statul roman cu impresionanta suma de 100.000, IGP a anuntat ca va propune parchetelor teritoriale scoaterea de sub urmarire penala a celor 364 de cadre didactice carora li se imputa incasare ilegala a sporurilor salariale.

Dupa ce presa a semnalat darzenia cu care se lupta impotriva coruptiei, s-a realizat care este si impactul ei in acest caz. Adica nu unul foarte puternic.

Pana sa se ajunga la aceasta decizie istorica, adica sa-i ierte pe bietii dascali, a fost nevoie de interventia mesianica a presedintelui Iliescu, care a realizat imediat ridicolul situatiei.

In plus, dupa mustrarea presedintelui, IGP a evaluat si pericolul social al faptelor comise de fiecare dintre respectivele cadre didactice si a apreciat ca incalcarea normelor penale in aceste cauze este minima.


Pana ca Politia italiana sa vina sa arate afacerile organizatiei Cosa Nostra, derulate de mai bine de 10 ani de zile, o anumita parte a Politiei Romane isi facea de lucru, printre altele, cu demontarea altor -organizatii criminale-, cum ar fi cea a dascalilor care incasau sporurile de 100.000 de lei acordate celor care predau la sate.

Dupa ce presa a semnalat darzenia cu care se lupta impotriva coruptiei, s-a realizat care este si impactul ei in acest caz.

Politia va propune Parchetelor Teritoriale scoaterea de sub urmarire penala a celor 364 de cadre didactice carora li se imputa incasarea ilegala a unor sporuri salariale.

Evaluand pericolul social al faptelor comise de fiecare dintre respectivele cadre didactice, conducerea IGP a apreciat ca incalcarea normelor penale in aceste cauze este minima. Scoaterea de sub urmarire penala va fi ceruta in conformitate cu Codul de procedura penala, potrivit caruia -fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni-.

Reamintim ca, la inceputul acestei saptamani, IGP comunicase ca 364 de cadre didactice au dosare de urmarire penala pentru fals in declaratii, uz de fals si inselaciune, dupa ce au cerut schimbarea formala a domiciliului pentru a incasa sporurile salariale acordate profesorilor din mediul rural. Politistii au depistat astfel de cazuri in judetele Alba, Bacau, Botosani, Bistrita Nasaud, Cluj, Caras Severin, Dambovita, Mehedinti si Mures, prejudiciul cauzat statului prin incasarea ilegala a acestor sporuri fiind de aproximativ 500 milioane de lei.

Colonelul Jenica Arion, seful Directiei Cercetari Penale din cadrul IGP, a declarat ca profesorii cercetati ar putea fi sanctionati doar administrativ.

In acelasi sens, secretarul de stat in Ministerul Educatiei si Cercetarii, Vasile Molan, se spala pe maini, apreciind ca vina apartine Politiei, care ar fi trebuit sa stabileasca daca cele aproape 400 de cadre didactice locuiesc sau nu la adresele trecute in buletin, de care depinde incasarea drepturilor banesti mentionate.

La randul sau, presedintele Ion Iliescu a declarat ca va discuta cu ministrul de interne, Ioan Rus, despre situatia respectivelor cadre didactice, deoarece masura inceperii urmaririi penale impotriva acestora este -putin exagerata-.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.