Home Actualitate Imperiul lui SOV de la Corbeanca ocupa abuziv un drum public

Imperiul lui SOV de la Corbeanca ocupa abuziv un drum public

DISTRIBUIŢI

Multi romani au auzit despre controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, insa foarte putini au avut -privilegiul- de a-i calca pragul imperiului de la Corbeanca. Departe de ochii curiosilor, situata intr-o padurice din apropierea Otopeniului, proprietatea lui SOV de la Corbeanca este locul unde acesta a pus la cale multe dintre cele mai mari inginerii financiare ale ultimului deceniu. Cumparata in 1999 (cand FNI era in floare) cu o suma ce a depasit putin 1,5 milioane de dolari, vila lui SOV a fost proiectata de unul dintre arhitectii care a lucrat la proiectul Intercontinental. Avand o suprafata construibila de peste 765 mp, vila este asemenea unui buncar, avand o mare suprafata construita sub pamant. Echipat cu dotari de ultima ora, inclusiv cu sali pentru biliard si pocker, imobilul controversatului om de afaceri este inconjurat de peste 32.000 de metri patrati de padure si teren.

Neadmitand ca vecinii sa observe cine-i calca pragul, SOV a ingradit abuziv accesul la drumul forestier 221/1, astfel ca vecinii sai din nord-est nu au mai avut acces din DN 1 la imobilele lor. Degeaba au incercat oamenii sa-i explice lui SOV ca nu e legal ce face, deoarece ocupa un drum public, caci -lordului- nu i-a pasat de nimeni si de nimic. Vazand ca parintele FNI este mai presus de lege, satui sa se bata cu morile de vant, vecinii lui SOV au renuntat sa mai bata la poarta acestuia pentru a le permite accesul catre proprietatile lor si si-au facut propriul drum care-i leaga de DN 1.


Vintu s-a facut stapan pe domeniul public

Imediat ce a achizitionat casa, SOV a inceput sa faca legea in zona. Neadmitand ca vecinii sa poata observa cine-l viziteaza, parintele FNI a ingradit si zona invecinata. La un moment dat, in megalomania sa, parintele FNI a ingradit abuziv si accesul la drumul forestier 221/1 (aflat intre doua paduri), care lega imobilul sau de DN 1 si de drumul forestier 221/2, pe unde vecinii sai din nord-est puteau accesa curtile lor. Ce a urmat? Vecinii lui SOV nu au mai putut intra catre imobilele lor din DN 1 pe drumul 221/1, desi acesta din urma era o proprietate publica. Degeaba au incercat oamenii sa-i explice lui SOV ca nu e legal ce face. Oricine a dorit sa discute cu -lordul- n-a reusit sa treaca de poarta actionata electric (aproape sapte metri lungime), instalata exact la intrarea pe drumul 221/1 si in spatele careia SOV instalase o ghereta pentru bodyguarzi. Asa ca oamenii, dupa ce au vazut ca nimeni nu-i clinteste un fir de par lui SOV, s-au lasat pagubasi si si-au facut propriul drum care sa le permita accesul de la DN 1 la drumul 221/2.

In martie 2000, SOV a cumparat si casa lui Taborschi cu 220.000 de dolari, tranzactie care a facut mare valva imediat dupa caderea FNI, deoarece SOV a fost reclamat la Politie ca a platit cu certificate FNI. Insa SOV a mai cumparat de la Taborschi alti 30.000 mp din padurea care-i inconjura buncarul, astfel ca, la ora actuala, proprietatea parintelui FNI de la Corbeanca, ascunsa in padure si ingradita mai ceva ca o fortareata, insumeaza peste 32.000 mp.

Securistul care l-a filat pe Brucan a fost in ograda SOV

Pentru nimeni nu mai este o noutate faptul ca in solda lui SOV au lucrat zeci de ofiteri care au facut parte din diverse servicii secrete sau din fosta Securitate. Conform unor documente aflate in posesia noastra, unul dintre fostii angajati ai lui SOV care s-a ocupat de coordonarea pazei la vila din str. Paris 34 si vila din Corbeanca a fost colonelul in rezerva Vasile Mihalache, unul dintre securistii care l-a filat pe Silviu Brucan in perioada cat a fost arestat la domiciliul sau din Damaroaia. Surse din anturajul lui SOV ne-au declarat ca Mihalache a fost racolat de parintele FNI imediat dupa ce se pensionase, prin intermediul fostului securist de contraspionaj, Mihai Tirigan, si el angajat la Gelsor. La 14 aprilie 2000, putin inainte de caderea FNI, Mihalache semna – in calitate de sef de obiectiv la vila din Paris 34 – un proces-verbal din care reiese ca SOV achizitionase pentru utilarea imobilului respectiv nu mai putin de 11 televizoare cu ecran plat, de productie germana, marca Loewe Aconda 9381 ZW, aparate al caror pret de catalog sare de 2.000 de lire sterline bucata (fara a pune la socoteala taxele vamale si transportul). Comentariile sunt de prisos.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.