Obiectele de studiu și programele din învățământul românesc sunt aproape neschimbate din anii 60. Nimic nu s-a modernizat, miniștrii care s-au perindat în funcție fiind niște încuiați iar profesorii – rezistenți la orice schimbare pentru a nu depune eforturi suplimentare în a se pregăti. „Decerebratul” Liviu Pop a instituit manualele unice la editura de stat unde a fost parașutată o neica-nimeni, amanta unui șef de la „doi și-un sfert”, detalii AICI.
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat joi că Executivul analizează introducerea de urgență în 2019 a unei măsuri astfel încât începând cu clasa a III-a, elevii care pierd ritmul la învăţătură vor avea 2-3 ore suplimentare la şcoală pentru recuperare.
„Elevii, începând de la clasa a III-a, cei care pierd ritmul cu cei care păstrează ritmul cu programa şcolară, vor avea, probabil, două-trei ore suplimentare la clasă pentru recuperarea, remedierea cunoaşterii pe care ar trebui să o acumuleze şi nu au făcut-o. Cred că toţi cei care se află în această situaţie şi se îndepărtează de majoritatea clasei, toţi trebuie să participe. (…) Va trebui să începem acest lucru chiar din semestrul II, din ianuarie, din februarie. Este o măsură de urgenţă pentru că trebuie să corectăm aceste lucruri”, a declarat Andronescu, la România TV, citată de Agerpres.
Ministrul a explicat că unii elevi pierd ritmul începând cu clasa a III-a, iar până în clasa a VIII-a diferenţele se accentuează.
„De la clasa a III-a apreciez eu, după experienţa pe care o am, şi până la clasa a VIII-a, dacă elevii, o bună parte din ei, ţin pasul cu ce le cere programa şcolară, o altă parte din ei pierd permanent în ceea ce priveşte acumularea în cunoaştere. Ca urmare, de la clasa a III-a şi până la clasa a VIII-a se accentuează extraordinar de mult decalajul dintre cei care fac faţă programelor şcolare şi cei care nu fac faţă programelor şcolare. Şi cred că cu acest lucru va trebui să începem, adică să găsim resursele necesare şi de câteva zile analizăm acest lucru, în aşa fel încât începând cu clasa a III-a, cel puţin pentru elevii care sunt în această situaţie, în pierdere de achiziţie în cunoaştere, să încercăm să facem cursuri remediale, cu învăţătorii de la clasă, după clasa a V-a cu profesorii”, a mai spus Andronescu.
Potrivit acesteia, măsura trebuie luată imediat, urmând să fie găsite soluţii organizatorice.
cursurile remediale trebuie facute de profesori special platiti pt asta adica de profesori itineranti ! daca veti obliga invatatorul sau profesorul de la clasa sa faca asta sigur nu se va face si situatia se va agrava . creati catedre speciale de profesori itineranti indeosebi la romana mate si limba straina si PLATITI -I CA FARA PLATA NIMENI NU VA MUNCI SUPLIMENTAR !