Constanta ramane paradisul hotilor de petrol din conductele Conpet, iar contrele care au loc saptamanal intre prefectul Gheorghe Martin, politie si jandarmi nu rezolva situatia in nici un fel. Furturile s-au inmultit foarte tare in ultimii patru ani, dar in ciuda faptului ca atacul la conducte a devenit un fenomen, nimeni nu gaseste vinovati. Chiar daca in Constanta au fost gasite instalatii care nu ar fi putut fi folosite decat cu stirea autoritatilor, nimeni nu face nimic pentru a rezolva aceasta situatie.
Peste doua tone de titei s-au scurs dintr-o conducta Conpet situata in apropierea localitatii constantene Lazu ieri dimineata. Directorul adjunct al Conpet Constanta, Khis Timur, spune ca, in urma furtului, titeiul tasnea din conducta ca dintr-o fantana arteziana. Membrii echipei de interventie care au sosit la fata locului au comunicat ca poluarea a afectat aproape 200 metri patrati de culturi. Directorul a mai spus ca hotii de combustibil au sapat, probabil, in cursul noptii o groapa de aproape un metru adancime, dupa care au intepat teava cu ajutorul unei sonde de cautat conducte. Khis Timur considera ca hotii ar fi cautat, de fapt, motorina si ca au parasit zona cand au descoperit ca din sonda tasneste titei.
Desi perimetrul afectat este supravegheat si cu camere video, fima care asigura monitorizarea zonei nu a semnalat nimic. Aceasta nu este decat unul din zecile de evenimente de acest tip care au loc in Constanta. In aceasta luna, cateva tone de titei s-au scurs pe tevile CET Constanta punand in pericol zeci de mii de locuitori ai orasului. Cateva zile mai tarziu, angajatii societatii au descoperit o instalatie cu ajutorul careia se furase mai multa vreme sute de tone de combustibil din conductele lor. In acel moment, au aparut si divergentele intre conducerea Conpet si autoritatile din Constanta. Pana la urma, desi politia nu a reusit sa prinda nici un hot, vina a cazut pe jandarmi. Acestia sunt coordonati de prefect la nivel local, in conditiile in care, in ianuarie 2003, numele acestuia a fost pomenit in legatura cu niste traficanti de combustibil. In acelasi an, dintr-o conducta sparta de hoti s-au scurs in canalul Dunare – Marea Neagra peste 1.000 tone de combustibil.