Fostii colonei de militie, condamnati la cate 10 ani de detentie pentru implicare in uciderea disidentului Gheorghe Ursu, solicita revizuirea cazului lor, unul dintre acestia fiind eliberat din inchisoare din motive medicale. Cererea a fost introdusa la Inalta Curte de Casatie si Justitie de fostul sef al Directiei de Cercetare Penala a Militiei, Tudor Stanica, si fostul adjunct al arestului Militiei, Mihail Creanga. Unul dintre magistrati s-a abtinut insa, deoarece s-a pronuntat in dosarul lui Marian Clita – detinut de drept comun care a fost condamnat pentru uciderea in bataie a lui Gheorghe Ursu. Ca urmare a abtinerii judecatorului Gheorghe Bucur, judecatorii au decis ca dosarul sa fie judecat pe 8 septembrie.
In octombrie 2003, Curtea Suprema de Justitie i-a condamnat la cate 20 de ani de inchisoare pe Tudor Stanica si Mihail Creanga pentru instigare la infractiunea de omor calificat – fapta ce intra sub incidenta Decretului 11/1988 privind gratierea unor pedepse, astfel ca pedeapsa primita de cei doi ofiteri a fost injumatatita.
Potrivit rechizitoriului, in noiembrie 1985, Tudor Stanica si Mihail Creanga au determinat un detinut de drept comun, Marian Clita, -sa exercite acte de violenta- impotriva inginerului Gheorghe Ursu (cunoscut disident), care fusese incarcerat in aceeasi camera de arest. Cei doi ofiteri au luat succesiv o serie de masuri care au avut ca rezultat exterminarea fizica a lui Gheorghe Ursu, prin izolarea intr-o celula a arestului in care erau detinuti deosebit de periculosi (precum Marian Clita si Gheorghe Radu, ambii recidivisti si cunoscuti ca avand comportament violent).
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane