Home Actualitate Institutul Hurmuzachi – simbolul cumetriei românești. De la bombe sexi la logodnici...

Institutul Hurmuzachi – simbolul cumetriei românești. De la bombe sexi la logodnici și experți în poker

DISTRIBUIŢI

Cazul sexi- consilierei Denisei Ariton, angajată la Institutul Eudoxiu Hurmuzachi din subordinea MAE,  a făcut vâlvă în viața publică, întrucât ipostazele în care a pozat domnișoara în calitate de fotomodel, în urmă cu câțiva ani, i-a făcut pe mulți să se întrebe ce a recomandat-o pe aceasta pentru funcția pe care o ocupă. Chiar și ministrul de externe Titus Corlățean și-a pus această întrebare , din moment ce  pe 14 noiembrie a trimis Corpul de control al ministerului să verifice modul în care se fac angajări la Institutul Hurmuzachi. Fără să-i pese câtuși de puțin de imaginea institutului și chiar de controalele ordonate de ministru, conducerea de la Hurmuzachi a semnat, chiar în aceeași zi, noi cereri de detașare în funcții plătite din bani publici, la fel de controversate ca și cele precedente. Ziarul Curentul a dezvăluit, în ultimele luni, cazuri extrem de grave de detașări la limita legii, sau complet ilegale, care au fost făcute la acest institut, unde numirile politice sau pe bază de cumetrii sunt o practică obișnuită.
În ciuda faptului că presa a dezvăluit problemele de la Institut și că ministrul Corlățean și-a trimis corpul de control să evalueze legalitatea activității conducerii institutului,  acesta a început încă o serie de detașări, care sfidează orice bun simț. De precizat că în fruntea acestui institut se află liberala Zvetlana Preoteasa și directorul executiv Nicolae Brânzea.

Un loc pentru logodnic

Primul caz și cel mai jenant este al lui Vasile Iscru, grafician la o firmă din Timișoara, pe nume Creativ Media. Astfel pe data de 14 noiembrie 2013 Institutul trimite cererea de detașare cu nr. B2073 către administratorul firmei Creativ Media solicitând serviciile lui Vasile Iscru pentru o perioadă de 6 luni.

În aceeași zi, Vasile este detașat la Institut, firma dând răspuns pozitiv cererii prin adresa cu nr. 14 din 14 noiembrie 2014.

 
Dar cum au ajuns Nicolae Brâncea și Zvetlana Preoteasa la concluzia că au nevoie urgent de serviciile lui Vasile Iscru și l-au găsit tocmai la Timișoara? La o simplă căutare pe facebook, aflăm că Vasile este logodnicul Mirunei Rolea, protejata și  mâna dreaptă a lui Brânzea,   care a fost detașată la Hurmuzachi într-un mod cel puțin ciudat, după cum am demonstrat într-un articol anterior. ?ê?£i cum Brânzea pare să aibă mare grijă de Miruna Rolea, pe care a luat-o cu el , pe post de asistentă, și când a lucrat la Institutul Cultural Român, în vremea lui Marga , putem presupune că doar dorința de a-i asigura un confort moral angajatei sale l-a determinat să-l aducă pe Vasile Iscru de la Timișoara la București, în condițiile în care nevoia de un grafician nu pare urgentă la un institut ce se ocupă de românii de pretutindeni. Potrivit surselor noastre, un argument important pentru detașarea logodnicului Mirunei Rolea a fost faptul că protejata lui Brânzea  este însărcinată în trei luni cu Vasile și acesta trebuie ținut aproape.
Astfel, într-o singură zi s-a rezolvat  reunirea familiei Mirunei Rolea sub conducerea lui Nicolae Brânzea, care pare că își bate joc atât de presă cât și de conducerea MAE care nu are curajul să-l controleze cu adevărat.

Institutul Hurmuzachi avea mare nevoie de jucători profesioniști de poker

Dacă mai adăugăm că, în aceeași zi, Brânzea a mai trimis trei cereri de detașare, ne dăm seama că sinecuriștilor de la Hurmuzachi li se rupe practic de orice   lege din România. Printre altele, Institutul, care se ocupă de românii de pretutindeni, a simțit nevoia urgentă de a detașa un inginer autovehicule rutiere, un adevărat specialist în relațiile cu românii din afara granițelor țării, pe numele lui Mihai Mitan Lucian.  

La o simplă căutare pe google și pe facebook, îl descoperim pe domnul Mihai Mitan Lucian ca împătimit al jocurilor de poker și surpriză, absolvent al colegiului de ingineri de la Pitești, locul unde Brânzea este șef în tot și toate. Noul angajat de la Hurmuzachi se laudă chiar cu locul doi la turneul   de poker   PokerFest Club , care i-a adus un câștig de  8000 euro chiar  în luna septembrie. Se pare că  Mitan Lucian, care se mândrește de altfel pe site-urile de socializare  cu câștigurile de mii de euro la turneele de poker, și-a pierdut norocul la cărți și își caută refugiul într-o poziție bine plătită la Ministerul afacerilor externe. Vorba lui nenea Iancu :”Lac să fie, că broaște sunt destule!”

Iulia Nueleanu

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.