Capturat miercuri noaptea pe raza județului Giurgiu, după o acțiune în forță a Poliției și a SRI, Vasile Fierbântu (zis Sile Pietroi) – capul uneia dintre cele mai importante clanuri interlope de lângă București – a rămas, ieri, în custodia autorităților. În schimb, alți opt membri ai grupării, reținuți separat de Sile Pietroi, au fost eliberați în timp ce se judeca propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul București de arestare preventivă a lor, din cauză că mandatele de reținere emise pe numele lor au expirat. Totuși, deși cei opt interlopi au scăpat de cătușe pentru moment, magistrații Tribunalului București au decis să continue procesul, urmând să decidă în cursul serii de ieri dacă vor emite mandate de arestare preventivă de 29 de zile pe numele acestora (n.r. – până la închiderea ediției, nu a fost luată nicio hotărâre).
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Capitalei, comisarul Christian Ciocan, Sile Pietroi a fost capurat în județul Giurgiu, după o urmărire în care au fost implicate mai multe mașini ale organelor de ordine și în timpul căreia s-au tras mai multe focuri de armă. Potrivit lui Christian Ciocan, Sile Pietroi a fost capturat în jurul orei 2.00 noaptea, în timp ce afla la reședința unuia dintre prietenii săi.
La rândul său, potrivit procurorului care instrumentează cazul, Maximilian Bălășescu, autoritățile verifică atât activitatea infracțională a grupului condus de Sile Pietroi, cât și implicarea rețelei interlope conduse de acesta în prestarea unor servicii pentru diverși politicieni în campania electorală. Potrivit autorităților, în acest caz mai există și 11 plângeri penale, care se referă la fapte de violență (n.r. – tâlhării, lipsiri de libertate, tentative de omor calificat, loviri și alte violențe, ultraj contra bunelor moravuri) săvârșite de membrii clanului condus de Pietroi în diverse locuri din județul Giurgiu.
Autoritățile susțin că rețeaua lui Sile Pietroi, care se baza în primul rând pe relații de rudenie și de prietenie cu foști sportivi (n.r. – Gigi Boxeorul, Dan Tramvai, Purice Toacă), acționa în Glina și ar fi încercat să pătrundă și în București.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane