Peste 500 de investitori de la FNI au protestat, ieri, pe strazile Capitalei, cerand, ca si in alte dati, restituirea sumelor depuse. Dupa un scenariu deja cunoscut, investitorii s-au intalnit cu mai multi factori de raspundere din Guvern si Parlament, de la care au incercat sa smulga promisiuni ca ii vor ajuta sa recupereze banii depusi la Fond. Ieri, printre cei colindati s-au numarat secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Gheorghe Oana, si presedintele Oficiului pentru Recuperarea Creantelor Bancare, Ionel Blanculescu. Presedintele ANI, Ovidiu Mazilescu, a aflat de la acestia ca verificarea financiara si auditul in cazul FNI, dispuse de Guvern si realizate de firma de consultanta Arthur Andersen, urmeaza sa se incheie la 30 noiembrie, urmand ca, ulterior, investitorii FNI sa fie consultati pentru a vedea daca se va trece la lichidarea sau la continuarea activitatii fondului.
In acelasi context, liderul investitorilor i-a informat pe interlocutori ca pe rolul Curtii Constitutionale exista doua exceptii de neconstitutionalitate ridicate de ANI-FNI pentru Legea privind despagubirile acordate investitorilor si pentru actul normativ referitor la obligatia unei taxe de timbru pentru fiecare reclamant care solicita in justitie recuperarea banilor.
Spre deosebire de celelalte mitinguri organizate in Capitala, cel de ieri a fost mult mai pasnic, manifestantii preferand sa aloce un timp important sloganurilor, care s-au diversificat si au fost adaptate la situatia internationala. Astfel s-au putut auzi: -Jos guvernul taliban, ne-a lasat fara un ban-, -Teroristii-, -Vrem sa emigram-,-Statul ne-a furat-, -Mafia din Romania nu suporta puscaria- sau -Nu cedam, pana banii nu ii luam-.
Manifestatia a luat sfarsit cu o ora mai tarziu decat fusese prevazut in aprobarea primita de la Primarie, dar jandarmii nu au intervenit pentru a dispersa manifestantii.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane