Unul din motivele pentru care populația nu a ieșit la vot este discrepanța tot mai mare dintre salariile bugetarilor și cele ale mediului privat.
Anomalia a fost semnalată și de Ionuţ Dumitru, economistul-şef al Raiffeisen Bank România și fost președinte al Consiliului Economic și Social, în cadrul emisiunii de business ZF Live.
La un salariu mediu net de 3.340 de lei, cât era în octombrie 2020 în România, salariul mediu net din administraţia publică ajungea la peste 5.680 lei.
„Salariile în sectorul public în România, raportate la salariul mediu pe economie, spre exemplu în administraţia publică, sunt cu 70% mai mari. Nu mai există nicio altă ţară în Europa care să aibă o asemenea situaţie. Următoarea ţară după noi este Cipru, cu circa 40% mai mult. Toate celelalte state au un nivel al salariilor, în sectorul administraţiei publice, mult mai apropiat de media pe economie“, a spus Ionuţ Dumitru la ZF Live.
Oare diferentele dintre salariile lor, a parlamentarilor, si restul plebei, nu se observa????? Nimic…?
Pai daca productivitatea e mult mai mare in institutiile de stat de aici, cum ai vrea sa fie diferenta? In nici o tara din Ioropa Uimita in institutii nu se taie frunza la caini cum se taie la Rrominica!
Campioni la Solitaire!
Vigilenta domnului e la Raiffeisen Bank, este salutara.Poate I dovedeste , dat fiind faptul ca este ditamai economistul-sef, sa spuna , ce face aceasta banca cu sumele ramase in sold la lichidarea unui cont bancar, prin card Raiffeisen, pe motiv ca trebuie sa dai comision 10 lei ca sa scoti…4 lei si astfel sa lichidezi acest sold.
Cand am intrebat ce fac cu acesti bani, pentru ca la un rulaj mare de cont-persoane, se strange ceva, s-a raspuns nonsalant ca in conturile lor.
Eu as fi vrut de exemplu sa ii donez unei case de batrani sau copii.Prin banca.
Domnul economist sef, dupa un audit, ar putea propune infiintarea unui astfel de cont prin care sa se dea posibilitatea celor care nu isi mai pot scoate banutii la lichidarea unui cont de pe card.