Dupa un demers -obstructionat- in repetate randuri, Sala Palatului a fost transferata de la Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) in administrarea Ministerului Culturii si Cultelor, urmand sa fie amenajata ca un centru cultural. Ministrul Adrian Iorgulescu estimeaza ca lucrarile la -mall-ul cultural- vor fi gata pana in luna august a anului viitor, iar investitia se ridica la aproape 10 milioane de euro.
Noua cladire va avea o sala principala de spectacole care va dispune de un plafon glisant din lemn, ce va desparti etajul de parter. Astfel, sala va putea functiona atat cu o capacitate de 2.600 de locuri, cat si la capacitatea maxima de peste 4.000 de locuri, atunci cand plafonul este strans. De asemenea, vor fi efectuate lucrari care vor aduce scena mai in fata si va fi repusa in functiune fosa pentru eventualele spectacole de opera. Acesteia i se vor adauga alte cinci sau sase sali mai mici pentru spectacole, dar si spatii expozitionale, anticariate, consignatii, cafenele literare. Lucrarile ar urma inceapa in toamna si sa fie incheiate peste aproximativ un an.
Problema lipsei unei sali adecvate de concerte in Capitala a fost ridicata de multe ori dupa revolutie, dar mai ales in anii in care are loc Festivalul Enescu. Ioan Holender, presedintele de onoare al festivalului, a reclamat acustica necorespunzatoare a Salii Palatului, unde erau programate marile concerte ale fiecarei editii. Unele orchestre din strainatate au declinat invitatia de a veni la festival tocmai din cauza absentei unei sali potrivite.
Adrian Iorgulescu declara in luna mai ca Sala Palatului este acum un pericol pentru siguranta spectatorilor. -In momentul de fata, cad bucati din plafon. Se pun plase ca la circ. Este scoasa din uz. Asta, si pentru ca s-a dat in aceasta sala la fel de fel de manifestari pe care nu vreau sa le comentez (…) in momentul de fata, este un pericol sa te duci la Sala Palatului-, a afirmat Adrian Iorgulescu.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane