Tribunalul Ilfov a respins, joi, cererea lui Jean Pădureanu de întrerupere, din motive medicale, a executării pedepsei de trei ani și patru luni de închisoare primite de fostul președinte al Gloriei Bistrița în dosarul transferurilor de jucători, decizia nefiind definitivă.
Instanța a dispus, după ce a analizat expertiza medicală efectuată de Institutul Național de Medicină Legală, că nu este necesară întreruperea executării pedepsei lui Jean Pădureanu, întrucât bolile de care acesta suferă pot fi supravegheate și tratate și în rețeaua penitenciară.
Decizia Tribunalului Ilfov nu este definitivă, aceasta putând fi contestată la Curtea de Apel București.
Avocatul lui Jean Pădureanu a depus pe 19 martie, la Tribunalul Ilfov, cererea de întrerupere a executării pedepsei de trei ani și patru luni de închisoare primite de fostul președinte al Gloriei Bistrița, în dosarul transferurilor de jucători.
În 20 martie, instanța a stabilit că Tribunalul Ilfov este competent să soluționeze cererea lui Jean Pădureanu și a dispus efectuarea unei expertize medico-legale, de către Institutul Național de Medicină Legală (INML).
La termenul din 27 martie, avocatul lui Jean Pădureanu, Ion Cazacu, a depus la instanță documentele medicale din care ar rezulta că Jean Pădureanu a fost diagnosticat cu boala Alzheimer în formă avansată și demență mixtă. Cazacu arăta că, din cauza bolii de care suferă, Pădureanu „uită lucruri elementare, cum ar fi să cumpere alimente din curtea penitenciarului”.
În acest context, avocatul a cerut instanței ca, prin expertiza medico-legală ce va fi făcută de Institutul Național de Medicină Legală în cazul clientului său să se stabilească dacă acesta are nevoie de un însoțitor. Cazacu a mai spus atunci că este necesar să se stabilească și dacă există în sistemul penitenciar medicamentele necesare pentru tratamentul lui Jean Pădureanu.
Instanța a stabilit ca obiectivele expertizei să fie starea de sănătate a lui Jean Pădureanu, dacă există tratament și dacă poate fi administrat permanent în sistemul penitenciar sau în rețeaua sanitară a Ministerului Sănătății, sub pază permanentă, și dacă s-ar afla în imposibilitatea executării imediate a pedepsei în sistemul penitenciar.
Curtea de Apel București i-a condamnat, în 4 martie, pe Jean Pădureanu la trei ani și patru luni de închisoare, pe George Copos la trei ani și opt luni, pe Mihai Stoica la trei ani și șase luni, pe Cristian Borcea și Ioan Becali la câte șase ani și patru luni, pe Victor Becali la patru ani și opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o lună și zece zile, iar pe Gigi Nețoiu la trei ani și patru luni de închisoare cu executare.
Fostul acționar majoritar al FC Rapid George Copos, fostul fotbalist Gheorghe Popescu, managerul general al FC Steaua Mihai Stoica și fostul președintele al clubului Gloria Bistrița Jean Pădureanu au fost duși, după decizia instanței, la Penitenciarul Rahova. Pădureanu a fost ridicat atunci de polițiști de la Spitalul Elias, unde era internat din 2 martie, din cauza unor probleme cardiovasculare, acesta având și diabet.
La scurt timp după ce a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, Jean Pădureanu a fost transferat la Spitalul Penitenciarului Jilava. Directorul Penitenciarului Rahova, Denis Darie, declara că Jean Pădureanu a fost transferat la Jilava întrucât unitatea sanitară de la Rahova nu are secție de cardiologie, ci doar chirurgie, Pădureanu având probleme cu inima.