Teroriștii care își imaginează că dacă se aruncă în aer îi așteaptă pe lumea cealaltă virgine și băutură și distracție au agresat cibernetic mai multe site-uri românești afișând mesaje de propagandă jihadiste. În imagine puteți vedea cum arăta site-ul ziarului Lumina al BOR (în partea de jos era scris și ceva în arabă dar am editat imaginea). Ce cretin își poate imagina că ultracreștinii care citesc ziarul Lumina vor da doi bani pe mesajele lor? Serviciul Român de Informaţii anunţă că în anul 2015 s-a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de agresiuni cibernetice, inclusiv asupra unor website-uri aparţinând unor entităţi publice (din administraţia publică, învăţământ, cercetare şi sănătate) sau private din România. Informaţiile au fost publicate în ultimul număr al revistei SRI, Intelligence.
„Pe fondul acţiunilor desfășurate de grupările de hackeri islamiste la nivel internaţional, la începutul anului 2015 s-a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de agresiuni cibernetice, majoritatea de tip defacement, inclusiv asupra unor website-uri aparţinând unor entităţi publice sau private din România. Astfel, au fost înregistrate mii de agresiuni cibernetice asupra site-urilor aparţinând unor entităţi private autohtone, care au afectat integritatea și disponibilitatea conţinutului site-urilor atacate prin înlocuirea cu mesaje de propagandă islamiste. Același tip de agresiuni cibernetice au fost derulate și asupra site-urilor unor instituţii publice, din domenii precum administraţie publică, învăţământ, cercetare și sănătate”, se menţionează în articolul din Intelligence.
Printre autorii agresiunilor au fost membrii unor grupări de hacking islamiste precum: „AnonGhost“, „FallagaTeam“, „Arab Warriors Team“, „Middle East Cyber Army“, „El Moujahidin“, „Team System DZ“, „Top Team“, „Cyberizm Digital Security Team“.
„Distribuţia agresiunilor nu a relevat un tipar anume, fiind vizate entităţi cu obiecte de activitate diverse, fără a se urmări în mod specific afectarea website-urilor aparţinând instituţiilor guvernamentale sau ale unor organizaţii ori societăţi comerciale de importanţă strategică sau relevante în plan ideologic. Scopul principal al agresiunilor cibernetice asupra website-urilor autohtone a urmărit creşterea vizibilităţii pentru grupările autoare şi promovarea, sub diferite forme, a unor mesaje de propagandă islamistă, de tip „graffitti cibernetic“ (imagini cu conţinut grafic explicit, bannere cu referinţe la Califatul Islamic, îndemnuri pro-palestiniene şi anti-israeliene etc.) În derularea atacurilor cibernetice au fost exploatate vulnerabilităţi ale unor platforme open-source de dezvoltare a paginilor web (WordPress şi Joomla) sau au fost utilizate instrumente de hacking adaptate (sisteme de operare personalizate)”, mai anunţă SRI.