Joita Tanase a continuat, ieri, sa se joace de-a justitia, decizand sa revoce decizia prin care suspenda executarea pedepsei de 12 ani inchisoare la care a fost condamnat israelianul Aharon Schwartz, escrocul care a prejudiciat BRD cu 200.000 de dolari. Noua masura, venita sa puna lucrurile in ordinea fireasca, nu este de natura sa arate corectitudinea procurorului general, aceasta decizie fiind luata doar pentru ca respectivul caz a fost mediatizat, Joita Tanase temandu-se sa nu-si piarda scaunul castigat cu atata -truda-.
Arestare cu lesin
Ieri dimineata, imediat dupa ce au primit comunicarea Parchetului General, prin care se dispunea revocarea suspendarii executarii pedepsei, politistii din cadrul Serviciului Urmariri l-au arestat pe Aharon. Nestiind de decizia procurorului general, afaceristul iesise la plimbare cu sotia in parcul din spatele Casei Presei, situat la cateva sute de metri de locuinta sa. Inzestrat cu talent nativ, acesta a inceput sa joace rolul omului grav bolnav, care se bucura de ultimele zile de viata. Pentru ca tacamul sa fie complet, Aharon a -lesinat- un pic, in masina Politiei, dupa aceea fiind atat de -slabit-, incat a trebuit sa fie carat in brate de politisti.
Depus in arestul Directiei de Cercetari Penale a IGP, Aharon a inceput sa-si sustina nevinovatia, afirmand ca in cazul in care ar fi fost vinovat de devalizarea Bancii Romane pentru Dezvoltare, nu s-ar fi intors in tara. Nevinovatia afaceristului israelian este atestata intru totul de gestul sau de a reveni in Romania, mai ales ca Joita Tanase suspendase executarea pedepsei vineri, iar sambata dimineata, Aharon se si prezentase la granita. Constiinta afaceristului israelian nu este mult prea -incarcata-, teapa data de el nefiind decat de 200.000 de dolari.
Un certificat medical pentru dl Aharon
Istoria dosarului incepe in iunie 1999, atunci cand Parchetul Curtii Supreme de Justitie dispusese trimiterea in judecata a lui Adrian Aschinezer, patronul Restaurantului Paradis din Otopeni, Aharon Schwartz, administratorul Universal Glob, si Horatiu Cioclov. Cei trei au fost judecati pentru inselaciune, fals si uz de fals, anchetatorii stabilind ca ei au emis un cec fals, prin care au incasat 191.014 de dolari de la BRD si au incercat sa foloseasca aceeasi metoda pentru a insela si Banca Comerciala Romana cu aceeasi suma. In urma dovezilor administrate, cei trei au fost condamnati la 12 ani de inchisoare.
Abilitatea lui Aharon de a scapa de puscarie nu este noua, el reusind sa iasa din arest dupa doar trei luni, datorita unor -probleme medicale-.
Circul cu starea precara a sanatatii s-ar putea sa se dovedeasca, din nou, extrem de benefic pentru Aharon, nefiind exclus ca in cel mai scurt timp sa fie din nou liber. Decizia respectiva nu va mai fi luata, de aceasta data, de procurorul general, ci de o instanta -binevoitoare- de care nu putem spune ca ducem lipsa. Aceasta solutie ar multumi pe toata lumea, Aharon ar fi liber, Joita Tanase n-ar mai semna nimic compromitator, iar instanta ar arata cata grija are de sanatatea si mai ales de prosperitatea anumitor condamnati.
Singurii suparati ar fi doar politistii, care ar trebui, in cazul in care se mai razgandeste cineva, sa-l prinda, a treia oara, pe Aharon, dar acest lucru nu ar mai avea nici o importanta, astfel de situatii devenind aproape cotidiene.