Home Actualitate Judecătoarea Terceanu a luat mită prin interlopii „Doris” și „Pătrat”

Judecătoarea Terceanu a luat mită prin interlopii „Doris” și „Pătrat”

DISTRIBUIŢI

Dosarul exploziv al DNA privind mita luată de judecătoarea Geanina Terceanu demască mafia din jurul acesteia. Este complet de neînțeles cum un magistrat se poate înhăita cu interlopii. Judecătoarea era tutuită de interlopii din clanul lui Sile Pietroi după cum reiese din interceptări. Probabil lipsa celor șapte ani de-acasă care formează caracterul unui om, mizeria spirituală în care aceasta se zbătea, astea ar putea fi motivele unei asemenea halucinante atitudini a unui judecător. Nu se știe deocamdată cum a început relația acesteia cu interlopul din clanul Sile Pietroi: o fi fost ea în tinerețe iubita vreunuia din clan, o fi rudă cu membrii clanului. Rămâne de văzut cine sunt părinții judecătoarei și în ce mediu a crescut pentru a ne putea explica așa ceva.
Odată cu arestarea preventivă a judecătoarei Geanina Terceanu s-a devoalat și numele intermediarilor mitei, Teodoris Manole, zis Doris și Alexandru Constantin Roşu, zis Pătrat. Doris e rudă cu frații Becali.

Doris și Pătrat nu sunt hoți oarecare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţiştii Serviciului Omoruri au intrat în alertă la sfârşitul anului trecut, după ce, chiar în Ajunul Crăciunului un om de afaceri a fost lovit în cap, cu bâtele, de mai multe persoane.

A fost deschis atunci un dosar de tentativă de omor şi, în mai puţin de o lună, anchetatorii au descoperit că bărbatul a fost agresat de persoane specializate în spargeri de locuinţe, apropiate unor lideri ai lumii interlope, precum Adrian Mogoş şi Sile Pietroi.

În urma a  29 de percheziţii, în Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi, în urma cărora au fost aduse la audieri 20 de persoane, au fost reţinute cinci: Teodoris Manole, zis Doris, Cristian Dumitru, poreclit Chiţoi, Alexandru Constantin Roşu, alias Pătrat, Matei Burcea, zis Mehas şi Ştefan Sârbu, cunoscut sub numele de Fane Răcănică.
Printre victimele acestora s-a numărat şi Theodor Stolojan, căruia i-au spart locuinţa la data de 28 decembrie 2013. Hoții au reuşit să fure din casa europarlamentarului 10.000 de euro şi bijuterii din aur, prejudiciul total fiind evaluat la 11.000 de euro.

Teodoris Manole, zis Doris şi Cristian Dumitru, poreclit Chiţoi, au rupt butucul yalei de la intrarea în casa lui Stolojan, în timp ce o a treia persoană, neidentificată, a rămas afară pentru a-i anunţa în cazul în care proprietarii reveneau acasă.
O altă victimă a hoţilor a fost şi un judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 Anchetatorii au stabilit că, timp de cinci ani, din 2009 şi până la sfârşitul lui 2014, suspecţii au comis 38 de fapte penale, majoritatea spargeri de locuinţe, dar şi o tentativă de omor şi o tâlhărie.
Alexandru Constantin Roşu, alias Pătrat a mers la mai multe spargeri împreună cu Teodoris Manolache, în urma cărora cei doi au furat sume mari de bani şi cantităţi importante de bijuterii.

Din locuinţa unui cetăţean de origine iraniană, cei doi au reuşit să plece, la data de 12 octombrie 2014, cu un kilogram de aur, 1.500 de euro şi 1.200 de lei, prejudiciul fiind estimat undeva la 30.000 de euro. Doris şi Pătrat sunt bănuiţi şi că, în aceeaşi zi, au furat dintr-o altă locuinţă un seif în care se aflau 7.500 de euro, 3.000 de dolari, 1.500 de lei şi bijuterii din aur, prejudiciul total fiind evaluat la 15.000 de euro.

Conform procurorilor, în ultimii cinci ani, Alexandru Constantin Roşu, zis Pătrat, a participat la cel puţin 18 spargeri.

Anchetatorii au stabilit că suspecţii plecau la furat cu maşini pe care le schimbau des şi pentru care foloseau inclusiv plăcuţe de înmatriculare false, luate de la alte automobile. Înainte de comiterea furtului, aceştia parcurgeau un trasee foarte lungi, pentru a fi siguri că nu sunt urmăriţi, iar după comiterea furtului părăseseau zona pe alt traseu.

Faptele erau comise în timpul zilei, în intervalul în care victimele se aflau la serviciu. Fiecare spargere era atent plănuită, iar hoţii verificau, în prealabil, dacă străzile din zona imobilului vizat sunt supravegheate video. Înainte să intre, aceştia verificau blocul, fără să-şi ia uneltele pentru spart yala, iar în timpul furtului ţineau permanent legătura prin telefon, folosind cartele prepaid, cu o persoană care îi aştepta în maşină.

Așadar, prietenii judecătoarei, Răcănică, Pătrat, Doris & comp. luați pe sus pentru furturi au încercat să acopere pagubele furturilor care se ridicau la 105.000 de EURO cerându-i acesteia un împrumut pentru că potrivit Noului Cod Penal la furt, înțelegerea părților înlătură răspunderea penală. Cum judecătoarea n-a vrut să le dea banii deși avea 90.000 ascunși la sora ei, Pătrat și Doris au denunțat-o, adică „au stropit” ca să folosim un limbaj pe planul judecătoarei.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.