Home Actualitate Jurnalistii americani ne vad focar de hepatita

Jurnalistii americani ne vad focar de hepatita

DISTRIBUIŢI

Din lipsă de idei, jurnaliştii străini se apucă să scotocească prin tot felul de rapoarte mai mult sau mai puţin adevărate şi mai aruncă câte o bombă pe piaţa de informaţii. După ce am tras cu ziariştii britanici care ne-au făcut campioni europeni la SIDA, tuberculoză, avorturi şi alte minuni, iată că reţeta a ajuns şi la colegii lor de peste Ocean. Jurnaliştii americani ne-au găsit pe noi focar de hepatită printre europeni, fără să ia în considerare faptul că situaţia din ţara lor este cu mult mai gravă decât în România. Mai mult, ei consideră că românii nu au nici cele mai elementare idei despre cum se previne îmbolnăvirea cu virusul hepatic.

Jurnaliştii americani iau exemplul colegilor britanici şi se apucă să scrie articole despre problemele de sănătate ale românilor, fără însă a fi corect informaţi. Aşa că, potrivit oamenilor de presă de peste ocean, România esta mai nou un real pericol pentru bieţii europeni în ce priveşte hepatita.

Potrivit unei informaţii difuzată de agenţia de ştiri americană, Inter Press Service, România este un adevărat focar de hepatită, cu o incidenţă de 2 milioane de cazuri, la o populaţie de 22 de milioane de locuitori. Citând un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), jurnaliştii americani se avântă în afirmaţii şi susţin că ţara noastră mai are şi cea mai mare rată a mortalităţii în rândul celor bolnavi de hepatită, fără a preciza însă tipul acestei boli. Şi ca nişte adevăraţi profesionişti, aceştia explică faptul că între 6 şi 8% din populaţia României suferă de hepatită B, iar între 8 şi 12% de hepatită C, care este o formă mai agresivă. Curioşi fiind de -profesionalismul- colegilor de breaslă, l-am contactat pe dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infecţioase -Matei Balş-, care ne-a spus că informaţiile jurnaliştilor americani sunt eronate. -Incidenţa hepatitei B şi C este relativ egală, însă virusul de tip C dă bătăi de cap tuturor ţărilor, nu doar nouă, întrucât nu există vaccin împotriva lui-, ne-a declarat dr. Streinu Cercel. Jurnaliştii americani mai spun că până în prezent, Ministerul Sănătăţii n-a desfăşurat nici o campanie la scară naţională pentru informarea populaţiei asupra gradului de răspândire al acestei boli. Pe de altă parte, dr. Streinu Cercel spune că în fiecare an autorităţile demarează campanii prin care atrag atenţia asupra modalităţilor de contactare a bolilor infecţioase. -Anul trecut am avut o caravană în care au fost implicate şi vedete pentru a promova utilizarea prezervativului în scopul protejării împotriva virusului HIV şi al celui hepatic-, mai spune medicul.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.